Siit leiad mõned näited kõige veidramatest ametitest, mida inimesed peavad ning mille eest neile palka makstakse.

Käivad matustel ja nutavad kadunukest taga. Inglismaal asuv firma Rendi Leinaja küsib ühe nutunaise (või -mehe) kahetunnise töö eest 70 naela.

Assisteerivad pruuti tema elu tähtsaimal päeval. On olema isegi firma, mis selliseid „salajasi pruutneitsid“ ja pulmapeol pruudi isiklikku abistajat soovijatele välja rendib. Ühe tellitud pruutneitsitega pulma eest tuleb välja käia 300-2000 dollarit.

Professionaalsed sabasseisjad teevad seda, milleks enamusel meist kannatust ei jätku: seisavad järjekordades. Suurte allahindluste või uute toodete müügiletuleku ajal on nende teenused eriti nõutud. Tasu, mida maksta tuleb, on erinev. Business Insideri andmeil võib sabasseisja teenistus nädalas ulatuda kuni 1000 dollarini.

Pigistavad välja mürki maailma ohtlikumate maoliikide – näiteks lõgismadude ja kobrade – mürgipaunadest. Sageli tehakse sellestsamast madudelt kogutud mürgist haiglates ja laborites kasutatavat vastumürki. Maomürgi ühe grammi hinnaks võib olla kuni 1000 dollarit.

Mõningates ookeaniäärsetes randades on igal soovijal võimalik palgata koerale õpetaja, kes talle surfamise algtõed selgeks teeb. Mõnel pool pakutaksegi seda teenust ainult koertest moodustatud õppegruppidele.

Näotunnetajad, keda kutsutakse ka tundlikkuseteadlasteks, on õpetatud käte abil kosmeetikatoodete ja raseerijate tulemuslikkust hindama. Tegemist on osaajalise tööga, kuid hoolimata sellest võib sellega hästi teenida – kuni 25 dollarit tunnis.

Elukutselised kaisutajad küsivad oma töötunni eest, mis seisneb võõraste inimeste kallistamises, 80 dollarit. Töötasu on küll kena, kuid töö ise võib mõnikord emotsionaalselt päris kurnavaks osutuda.

Koeratoidumaitsjaid palkavad koeratoitu valmistavad firmad, et oma toodangu kvaliteeti testida. Testijad hindavad ka toitu toiteväärtust. Tavaliselt nad krõbinaid siiski alla ei neela, vaid sülitavad pärast maitsmist välja.

Kanade sugude eristajad peavad sageli intuitsioonile lootma. Tavaliselt töötavad nad suurte haudejaamade heaks, eelkõige UK-s ja Jaapanis ning teenivad aastas kuni 60 000 dollarit.

Õnnetoovate lipikute kirjutaja. Tavaliselt on nendeks vabakutselised või siis ka alaliselt palgatud inimesed. Teenida võivad nad kuni 40 000 dollarit aastas.