Vesi

Kuigi vesi on meie ümber ja meie sees, uskuge või mitte, on inimesi, kel on vee allergia. Aquagenic urticaria põhjustab veega kokkupuutel sügelust ja löövet. Sellele harvaesinevale allergiatüübile ravi pole, seetõttu on ka pesemine ja ujumine väga vaevarikkad.

Kingad

Naiste õudusunenägu, kuid mõned naised on tõesti kingadele allergilised. Sümptomiteks põletik ja pragunenud nahk, mida põhjustavad kingaliim- ja materjal. Seetõttu kannavad allergikud sokke, et vältida kingamaterjaliga otsest kontakti.

Trenn

Kõlab nagu hea vabandus, miks mitte end liigutada, kuid need, kes trenni suhtes allergiat põevad, ütlevad, et see pole mitte lihtne. Sümptomeid on lööbest seedetraktihäireteni, ühtlasi ka eluohtlik anafülaksia. Siinkohal aitabki paraku vaid trennist loobumine.

Päike

Päikeseallergiat võid endal kahtlustada siis, kui tunned tugevat sügelust, peavalu ja iiveldust, või naha alla tekib ville. Hullematel juhtudel tuleb allergik päikesevalguse eest eemal hoida ning tugevat kaitsekreemi kasutada.

Aluspesu

Nii nagu kingadki, leidub aluspesu, mille materjal võib mitmeid reaktsioone põhjustada. Lateks ja kumm on levinuimad põhjustajad. Allergikuid aitab õigesti valitud pesu, mis ei tekita ebameeldivusi.

Tehnoloogia

Kuigi tänapäeval on päris keeruline hoiduda lame-ekraanidest, telefonidest ja internetist, leidub inimesi, kes tehnikavidinatest pika kaarega ümber käima peaksid. Sümptomid ilmnevad siis, kui allergikud on elektromagnetkiirte väljal. Nende kodudes ei tohi olla mobiiltelefone ega mikrolaineahju. Paljud neist on endale elukoha muretsenud Prantsusmaale, mille mõnes osas puudub radiatsioon täielikult.

Šokolaad

Mõni ei suuda ilma šokolaadita elada, kuid nii mõnigi, kes ei taha tunda peavalu, löövet või õhupuudust, peab eemale hoidma sojast, piimast ja kakaost.

Külm

Sümptomiteks on lööve, punetav nahk, minestamine, šokk ja isegi surm. Urticaria vastu on õnneks siiski abistavaid ravimeid.

Kõik joogid peale vee

See on nii harvaesinev seisund, et puudub isegi nimetus. Ometi on inimesi, kes kannatavad tõsiste kõhuvalude, oksendamise ja haavandite käes. Paljud allergikud satuvad nende vaevustega ka haiglasse, kus spetsiaalsete vahenditega nende seisundi kontrolli alla saab.

Seks

Ülitundlikkus seemneplasmale on harvaesinev ja põhjustab negatiivse reakstiooni seemnevedelikule. Sümptomiteks on lööve, paistetus ja õhupuudus. Allergia vastu on siiski üks nipp — kondoom.

Hea lugeja, räägi meile veel kummalistest allergiatest, millest oled kuulnud või kokku puutunud!