Kanada teadlane Gordon Giesbrecht on aastaid kogunud infot taoliste õnnetuste kohta ja tuli välja õpetusega, kuidas uppuvast autost kõige suurema tõenäosusega eluga pääseda. Juuresolevas videos õpetatakse vanema auto näitel, mis on vette põrutanud ja nüüd uppumas, kuidas siis tegutseda. Näited tuuakse ka siis, kui autos on ka lapsi, kes turvatooli kinnitatud on.

Põhjus, miks selline teadmine vajalik on, on see, et aega uppuvast autost välja pääsemiseks on väga vähe ja seega tuleb sul sellega ise hakkama saada. Kui sa isegi helistaksid poolenisti vett täis autost päästeteenistusse, siis nad ütleksid sulle vaid üht – jäta auto ja põgene sealt kiirelt.

Giesbrechti sõnul on suurimad võimalused eluga pääsemiseks siis, kui autost pääsetakse välja enne kui vesi on aknani jõudnud on ja see sealt sisse pressima hakkab. See tähendab, et autost on pääsemiseks enamjaolt 30-60 sekundit. Seega, ära hakka otsima telefoni, kui sa oled autoga vette kihutanud, et 112 valida. Esimene asi – aknad alla ja autost välja. Kui autos on kinnitatud lapsed, siis kiirelt nende rihmad lahti ja kõige pealt tuleks lahti päästa vanemad lapsed ning kõik järjepanu esiakendest välja, sest tagumised aknad ei avane tihtipeale alla välja. Vaata juuresolevat videot põhjalikuks õpetuseks. Loodame, et seda tarkust teil kunagi kasutada ei tule.

Lisaks võiks iga autojuht muretseda endale praktilsie abivahendi, mis purustab vajadusel akna kerge vaevaga. Abivahendi tutvustuse võid leida SIIT