Iidse legendi kohaselt usuti, et maailm on loodud neljast põhistiihisat - tulest, veest, õhust ja maast. Usuti, et inimese temperamendi määrab tema tõmme ühe kindla stiihia suunas. Tuli köidab koleerikuid, vesi tõmbab melanhoolikuid, õhk sangviinikuid ja maa flegmaatilisi inimesi.

Kuna teatud stiihiad ja energiad moodustavad kas harmoonilise koosluse või just vastupidi, on omavahel konfliktis, siis nii on ka erinevate veregruppidega inimeste läbisaamine kas suurepärane või mitte. Kõige paremini saavad teistega läbi need inimesed, kellel on esimese grupi (A) veri. Kõige konfliktsemad on aga neljanda grupi (0) esindajad.

0 (I) grupp - need inimesed kannavad tuleenergiat. See võib soojendada, kuid ka tuhaks põletada. Siia kuuluvad sihikindlad, emotsionaalsed, impulsiivsed ja elurõõmsad natuurid, kes suudavad ka teistesse särtsu ja energiat süstida. Negatiivse poole pealt on näha liigset armukadedust ja tohutu suurt võimujanu.

A (II) grupp - need inimesed kannavad õhuenergiat. Nad on kannatlikud, heasoovlikud, rahu- ja korraarmastajad. Ausus, usaldusväärsus ja headus on neile elus väga tähtsad. Nad on gurmaanid ning naudivad meeleldi häid sööke-jooke. Nende jaoks on vaimne areng väga oluline.

B (III) grupp - need inimesed kannavad maaenergiat. Nad on praktilised ja ratsionaalse mõtlemisega. Samuti kipuvad nad olema pigem individualistid ning võivad kohati depressiooni kalduda. Küll aga on neil rikas fantaasia, mis laseb genereerida ja ellu viia häid ideid. Nende energia on raske ja võib tundlikumaid lähedasi mõnikord ka negatiivselt mõjutada.

AB (IV) grupp - need inimesed kannavad vee-energiat. Siinkohal kehtib ütlemine "vaga vesi, sügav põhi". Nad võivad olla kohati vastuolulised ning nende käitumine võib segadust tekitada, kui ei mõisteta nende tõelisi tagamõtteid. Nad on visad ning eesmärkide saavutamine läbi töö pakub neile rahuldust.

Kuidas erinevate veregruppidega inimesed omavahel sobivad?

- Kõige paremini saavad omavahel läbi sama veregruppi kandvad inimesed.

- Hea vastastikune klapp on B ja AB veregrupiga inimeste vahel. Tule- ja õhuenergia tekitab vastastikust tõmmet ja kirge. Omavaheline suhtlemine peaks tagama ka edu igapäevastes olukordades, kus tuleinimesed suudavad hästi hakkama saada ootamatustega, samas kui õhuinimesed haldavad suurepäraselt argiseid toiminguid. Kuna tuli ja õhk moodustavad koos suurepärase paari, andes mõlemad üksteisele vajalikku, et suhtes oleks särinat, siis liigse emotsionaalsuse korral võib siit ka väga ägedaid ja kirglikke tülisid tekkida.

- B ja AB veregrupiga inimesed täiendavad kenasti üksteist. Maaenergiaga praktilised inimesed tunnevad end üsna hästi visade veeinimeste seltsis ning suudavad neid ka tasakaalustada ja rahustada. Küll aga on soovitus, et need kaks aegajalt teineteisest ka puhkaksid, sest muidu tõuseb maaenergiaga inimese mõju liiga suureks, ning see hakkab veeinimest ahistama.

- Keerukamad suhted on 0 ja B ning A ja AB veregrupiga inimeste vahel. Pikemaajaliste suhete puhul võivad need liidud üksteise jaoks vägagi kurnavaks osutuda. Samas lühiajaliste tutvuste ja põgusate kokkupuudetena on nende mõju positiivne, tuues välja partneris neid tahke, mis igapäevaselt ei avaldu.

- 0 ja AB ning A ja B on samuti keerukad liidud. Partnerid peaksid üksteise suhtes ettevaatlikud olema, sest võib ette tulla sallimatust üksteise soovide ja ettevõtmiste suhtes.