Tuleb välja, et tegu pole puhtalt juhusega või moetrendiga vaid käepaelal on hoopis suursugune roll kandja elus.

Erinevate uskumuste kohaselt on punasest lõngast seotud randmepaelal maagiline võime mõjutada kandja heaolu, tervist ja õnne. Usutakse, et punane lõngajupp kannab endas energiat, mis mõjub nagu talisman, kaitses kandjat kõige kurja ja negatiivse eest.

Mis mõju on punasel värvil inimesele?

Punane värv ise on teada-tuntud vere, tule, jõu ja sõja sümbol. Punane sümboliseerib ka armastust. Värviteraapias omab punane värv puhastavat toimet, vabastab igavusest ning pagendab negatiivsed emotsioonid. Punane värv mõjub ergutavalt kehale ja psüühikale.

Rahvaravis usutakse, et mõnedki meie tervisehädad võivad leida kergendust just värvidest. Punast värvi on soovitav kanda külmetuse korral, väsimuse ja depressiooni korral, sest värv mõjutab vererõhku, pulssi, hingamist kui ka temperatuuritaju. Kehatemperatuur tõuseb ja tekib soojustunne, veresooned ahenevad ja vereringe elavneb.

Millise käe ümber lõnga kantakse?

Punane lõngajupp seotakse vasakule randmele ning kinnitatakse ühe tugeva sõlmega. Mõnes kultuuris soovitatakse siduda lausa kokku seitse maagilist sõlme ning samal ajal lausuda maagilist loitsu. Meie kultuuris pole aga sõlmede arv niivõrd oluline.

Mis juhtub, kui käevõru kaotsi läheb?

Kui lõngajupp käe ümbert ära kaob või juhtumisi katki läheb, pole paanikaks põhjust. Nimelt on see märk, et käevõru on oma töö ära teinud. Kandja võib vabalt siduda randmele uue lõngajupi.

Allikas: TheTattooedBuddha