1. Tema neiupõlvenimi on Angela Kesner ja ta isa on poola päritolu. Merkel on tema esimese abikaasa nimi, kellega ta oli neli aastat abielus tudengipõlves (pulmad aastal 1977).

2. Merkel armastab jalgpalli ning käib Saksa koondist riietusruumis õnnitlemas. Kord nägi ta juhuslikult Bastian Schweinsteigerit alasti.

3. Saksa toetajad hüüavad Merkelit Muttiks (ema saksa k.)

4. 9-aastaselt seisis Merkel ujumistunnis kivistunult 45 minutit sukeldumislaual, enne kui julges hüpata.

5. Ülikooliajal töötas Merkel diskodel baaridaamina.

6. Tema suurim hirm on koerad, kuna 1995. aastal sai ta ühelt hammustada. Kuuldavasti üritas Putin alles hiljuti Merkelit kohtumisel Venemaal oma koertega naist lõbu pärast veidi hirmutada.

7. Kui Merkel lahutas oma esimesest abikaasast, elas ta ebaseaduslikult skvotterina Friedrichstrasse rongijaama lähedal. Kui isa talle 30. sünnipäevaks külla tuli, ütles viimane talle: “Sa pole elus just kuigi kaugele jõudnud.”

8. Ööl, mil langes Berliini müür, oli 35-aastane Merkel saunas. Leil võetud jalutas ta teisele poole piiri, jõi sealsete võõrastega ühe õlle ja läks siis koju, et mitte järgmisel päeval tööle hiljaks jääda. Pea kõik ülejäänud sakslased olid kogu öö üleval.

9. Tema abikaasat Joachim Sauerit hüütakse Ooperifantoomiks, kuna mees ei soovi olla avalikkuse tähelepanu all ning isegi reisib kaasast eraldi. Ooperis nähakse neid koos aga päris sageli.

10. Merkel on kuuldavasti väga hea kokk: ta teeb suurepärast ploomikooki ja igal hommikul abikaasale hommikusööki.

Allikas: Time