Eesti keele sõna ilu, meie meeletu elu ning muusikahelide kõla kõvemaid kokkutinutajaid on Tartu poiss CHALICE. Noorelt maestrolt on ilmunud kolmas kauamängiv, kas on ta ka leidnud lõpuks elu armastuse?

Sul on fänne kõrgetel kohtadel. Noh, näiteks presidendipaar ja kultuuriminister. Kuidas nad on Sind komplimenteerinud?

Evelin Ilves kirjutas ühe armsa kirja mulle ja kultuuriministriga (Laine Jänes — toim) saan niisama hästi läbi. Ma arvan, et see ongi mulle kompliment — toredaid inimesi tunda.

2. Kas vastab tõele, et Sinu uut albumit ei mõista muidu, kui et tuleb teatrisse minna ja su Fausti-etendus välja kannatada?

Tegelikult tahaks öelda, et vastupidi on. Siiski ma usun, et keegi ei kannata selle Taavi Eelmaa kirjutatud Fausti ajal. See on huvitav ja kasulik meelelahutus. Sügisel mängime uuesti. Von Krahli teatris. Piletid peaksid juba saadaval olema.

3.Albumi nimi on «Taevas ja perse». Nuu I dajooš!!! Miks mitte Koit ja Hämarik?
Koit ja hämarik on teineteise vastandid. Taevas ja perse toetavad teineteist. Ja sellest toetuselust on loodud 16 suurepärast laulu.
Nad saavad kokku, ja piiri peal. Plaadi lõpus, laulus nimega «Müsteerium-müsteerium». Pärast laulu «Minu inimesed».

4.Mida Jumal sinu uuest loost «Kiim»  (sisaldab rohkelt n-ö vägisõnu toim) võiks arvata?

Kiim on üks surmapattudest. Laulu peale on Jumal tõenäoliselt sillas talle meeldib hea muusika.

5. Sa kuulud hiljuti avatud Tartu klubi «Kellele ei meeldiks Johnny Depp?» omanikeringi. Mis mõte sellel oli?

Koha mõte on pakkuda inimestele häid pidusid, kontserte ja kõike sinnakuuluvat. Asub Tartus Kompanii tn. 2 ja vähim, mis kõik teha saavad on lihtsalt kohale tulla ja end üles kütta. Peod on kolmapäeval, neljapäeval, reedel ja laupäeval, uks lahti kell 22:00.

6. Sul on üks lugu «Ilu päästab». Kas panid pealkirja pihta Röövel Ööbiku loolt või koguni Dostojevskilt endalt?

Tegelikult mõtlesin pealkirja ise välja ja sel hetkel laulab seda lugu üldsegi faustistunud ansambel Chalice, kes püüab iga hinna eest jumalale meele järele olla. Aga loomulikult miks mitte avaldada ilusa laulu pealkirjaga oma austust vahva kolleegi Umblust- Ööbiku ja muidugi ka Dostojevski vastu.

7 Rääkisid kord ühes Tartu klubi tualettruumis, et oled maganud paljude Eesti kuulsustega. Nimeta palun neist tuntumad?

Ma pole ise mingi kuulsus ja sellepärast peangi hästi palju valetama, et mõne kuulsusega kas või salaja magada. Ja tingimusel, et ma temast kellelegi ei räägi, muidu pean oma suu tulevikus ka teistest kuulsustest puhtaks pühkima. Aga peldikus tuttavale ajakirjanikule ütlen ikka, et saaks hea tuttuue plaadi Chalice-«Taevas ja Perse»-2007-umblu-records-küsi-lähimast-plaadipoest promoloo. Hea plaat on ikka, raisk!

8. Oled staariks saand, naisi tiirleb su ümber kui kärbseid… Nüüd, kui valik on laiem, kas oled lõpuks leidnud omale kindlama tüdruksõbra?

Ega mul nad ei tiirlegi nii ümber. Ja eriti mitte nagu kärbsed. Hetkel sookoll naudib vabadust üldsegi.

9. Kõik räägivad, et oled andekas kui siga. Kui ülejäänusid teeb see lihtsalt kadedaks, kas Sind ennast pole see lõpuks juba tüütama hakanud?

Kõik küll ei räägi, enamik ajab ikka vastupidist juttu. Aga kui keegi ütleb siiralt nii, siis ma olen loomulikult meelitatud. Samas on vahel suisa piinlik eriti kui ma ise ikka üldse mingi lauldud käkiga parajasti rahul ei ole. Oleneb tujust.

10 Mis edasi saab?

Kardan, et Suvel NO99 teatri Kuningas Ubu Haapsalus Kiltsi lennuväljal. Augustis suur kontsert Leigol. Sügisel luulekogu ja tõenäoliselt Jarek Kasari ja Eliidi plaat Vaiko Eplikuga koostöös.

10/ b Aga abipolitseinikukursustele lähed?
Võib-olla.