«Kui pinged kõrgele kisuvad, magamatus ja väsimus kurnab nii, et ise end trenniks sundida ei jaksa, siis lähen poksima,» ütleb lauljanna, «Eesti otsib superstaari» saatejuht Ithaka-Maria Rahula (30)

1. Mida soovitad tütrele Agathe Vegale (7), kui ta teatab, et tahab kaasa lüüa telelauluvõistlusel?
Taoline kogemus kahtlemata suurendab esinemisjulgust ja see tuleb ju kasuks paljudel aladel. Ma soovitan kindlasti osa võtta, kui selleks soovi peaks olema. Olen veendunud, et niisugune võistlus tähendab lauljatele enese proovilepanekut ja avardab võimekuse piire.
 
2. Mis on olnud sinu edu nurgakivi?
Olulisim on ehk see, et ma pole keskendunud edule. Ajan oma asju ja võtan väljakutseid vastu tundega, et mul pole midagi kaotada! Tean kindalt, et tahan muusikaga seotud olla, sellel suunal järjepidevalt areneda ja uusi tahke avastada. Kuna on olemas siiras huvi ja mu loomuses on, et alati annan endast parima, mis antud ajahetkel võimalik, siis kõrvaltvaatajaile eduna näivast olulisem on mulle isiklik rahulolu.
Teiseks. Kui oled leidnud head inimesed enda ümber, siis neid tuleb hoida. Mina olen töötanud põhiosas ühe tiimiga - Tomi, Stig, Laisaar, Kotkas. Ma tean, mida ma saan, kuna tunnen selle seltskonna tugevaid ja mõistagi ka nõrku külgi. See muudab kogu tööprotsessi ökonoomsemaks.
#end#
3. Mis on olnud su muusikuteel suurim pettumus?
Pettuma olen pidanud paaris pillimehes nende ebaprofessionaalse suhtumise ja vastutustundetu käitumise pärast. Ometi pole ses midagi kahetsusväärset, sest see on viinud mind uute inimesteni, keda saan usaldada.
 
4. Millised rituaalid enne lavale astumist läbi teed?
Löön risti ette.
 
5. Kellega tahaksid veel koos töötada?
Gordon Raphael'iga sooviks koostööd jätkata. Tema produtseeritud The Strokesi esikalbum muide valiti Briti maineka muusikalehe NME poolt uue aastatuhande esimese kümnendi parimaks albumiks. Minul oli au Gordoniga koostöös toota oma plaadile A Little Wicked kaks laulu, millest ühe eesti keelne versioon Deemon & Inglid peaks nüüd ka meie raadiote playlistides mängima.
Veel nimesid, kellele just muusikatootjatena alt üles vaatan - Mirwais, N.E.R.D, Ron & Russell Mael.
 
6. Blacky austaja lasi kunagi lauljatarist plakatid teha ja need Pirita teele välja panna. Milline fänni žest on kõige rohkem sinu südant soojendanud?
Olgu selleks pühendusega luuletus, pilt, lilled, mis iganes - kui märkad, et sinu peale mõeldakse, on see äärmiselt liigutav. Kuigi ma ei usu, et minu puhul on tegemist fänlusega. Lihtsalt inimestele on sel hetkel läinud korda minu kontsert ja muusika.
 
7. Erinevalt paljudest naistest, kes üritavad dieeti pidada, oled sa proovinud kaalus juurde võtta, aga kookide ja küpsiste söömisest polnud abi. Milline treening passib sinu kehale?
Kodune siplemine muusika saatel! Aga kui pinged kõrgele kisuvad, magamatus ja väsimus kurnab nii, et ise end trenniks sundida ei jaksa, siis lähen poksima. Meil on treeneriga telepaatia, ta kuidagi tunneb, millal mul rammu napib ja alustab tagant piitsutamist telefonikõnest.
 
8. Stiilietalon Ithaka, kelle nõu stiiliküsimustes usaldad ja järgid?
Vau, tänan! Kuulan kõiki, aga järgin oma sisetunnet.
 
9. Kuidas end argirutiinist välja lülitad?
Aitab lapsega kinoskäik. Ikka endiselt ka kodune spaa, saun. Mõnikord piisab tõepoolest lihtsalt sellest, et pistad vannis pea vee alla ja kogu maailm oma helide ja võngetega on nagu hetkeks kaugel eemal.
 
10. Kui vanajumal pakuks vahetuskaupa, et lauluhääl suurima unistuse täitumise vastu, siis kas oleksid nõus? Kui jah, siis milline oleks see unistus?
Ei tea... Häält läheb vaja ka pedagoogil ja näitlejal. Ma vajan häält oma unistuste elluviimiseks.