Möödunud aasta oli laulja Koit Toomele (31) väga eriline. Ta tunnistas avalikult, et on meikar Kaia Triisa toreda tütre Rebecca isa, põnevat väljakutset pakkus ja pakub siiani muusikal «Ämbliknaise suudlus» ning kõige tipuks kuulutati Koidu lugu «Kaugele siit» R2 aastahitiks!

 
1. Kui sa ei oleks laulja, siis millega tegeleksid?
Olen juba kolmeaastasest peale klaveri taga klimberdanud. Kui mingil süldipeol bänd esines, siis olin lava ees ja mängisin terve õhtu õhukitarriga kaasa. Emal oli kohe selge, mis selle poisiga teha tuleb.
#end#
Ma olen üksteist aastat klaverit õppinud, see laulmise asi tuli tegelikult täitsa kogemata. Kui ma laulja ei oleks, siis oleksin ilmselt helilooja, klahvimees, kirjutaksin ja produtseeriksin stuudios laule. Kui oleksin tagaplaanil ja saaksin ikka oma ideid teostada, siis oleksin sama õnnelik ja rahul oma eluga nagu praegugi.
 
2. Kas su muusikaarmastus on edasi kandunud ka Rebeccale?
Tundub küll. Kui telekast tuleb kontsert või muusikavideo, siis peab see kanal jääma. Minu kontserte meeldib talle vaadata. Siis ta tantsib, keerutab ja laulab kaasa.
 
3. Singel «Kaugele siit» ilmus alles oktoobris. Kas julgesid unistada, et sellest võiks saada aasta hitt?
Seda ma kindlasti ei osanud oodata. Ma ise vaikselt omaette mõtlesin, et kui see lugu ei lähe, siis ma tõesti ei oska enam midagi teha.
 
4. Kaua võiduloo valmimine aega võttis?
Tegelikult oli üks teine lugu raadiote jaoks valmis tehtud, aga mõned päevad enne lõplikku otsustamist istusin klaveri taha ja juhuslikult sündiski «Kaugele siit». Lindistasin selle kõigepealt fotoaparaati, järgmisel päeval tegin põhja ja õhtu lasin seda juba Vahur Valgmaale. Vahur kuulas loo ära, talle meeldis ja ta kirjutas paari päevaga teksti.
 
5. Kelle arvamus on sulle uute lugude puhul kõige olulisem?
Ma usaldan väga Kaia maitset, aga esimesena kuulis lugu «Kaugele siit» vist Maarja.
 
6. Tema kiitis heaks?
Päris nii see ei olnud. (Muigab.) Maarja on väga kriitiline ja ta on alati äärmiselt reserveeritud oma ütlemistega. Ta kahtles, et kas see on ikka päris õige lugu. Kuulasin ta ära, aga lõpuks ikkagi järgisin oma sisetunnet.
 
7. Millised olid su esimesed emotsioonid, kui kuulsid, et lugu sai aasta hitiks?
Youtube`is on seda vaadatud kuskil veerand miljonit korda. Minu lugude vastu ei ole mitte kunagi nii suurt huvi olnud ja see näitas ainult seda, et me oleme õigel teel. Esikoht oli väga suureks ja meeldivaks üllatuseks.
 
8. Kellega võidurõõmu kõige esimesena jagasid?
Esimesed olidki Kaia ja Vahur, kes olid minuga R2 Aastahiti galal.
 
9. Sa mängid muusikalis «Ämbliknaise suudlus». Kuhu selle oma arvukate muusikalirollide skaalal paigutaksid?
Kõik muusikalid on midagi juurde andnud. Kõik on omamoodi väga lahedad olnud, aga «Ämbliknaise suudlus» on olnud täielik väljakutse. Seda mitte ainult laulu mõttes, vaid just rolli ja näitlemise osas. See on väga suur katsumus, kuid samas on seda väga lahe teha. See paneb mind tõeliselt pingutama.
 
10. Kes on sinu eeskuju ja kes lemmiklavapartner?
Kindlasti on mind kõige rohkem mõjutanud Jaak Joala. Ta oli Otsa koolis mu õpetaja ja just temaga olen ma kõige rohkem rääkinud muusikast ja arutanud maailma asju. Ta on olnud mulle suurimaks eeskujuks, nii artisti kui ka sõbrana.
Detsembris oli meil Maarjaga üle pika aja koos jõulutuur. Temaga on väga kindel laval koos olla.