1. Robert Downey Jr. tegi oma näitlejadebüüdi 5-aastaselt, oma isa Robert Downey Sr. kirjutatud ja lavastatud filmis "Pound" (1970). Tegu oli absurdikomöödiaga varjupaigakoertest, kes ootasid magamapanekut. Juubilar kehastas linateoses haiget kutsikat.

2. Robert Downey Jr isa tutvustas talle narkootikume, kui poeg oli vaid 6-aastane. Kaks aastat hiljem oli poiss juba sõltuvuses.

3. Ta õppis Londonis klassikalist balletti, kuni sai 10-aastaseks.

4. 17-aastaselt kukkus ta keskkoolist välja, et hakata näitlejaks. Tema esimene töö oli ettekandjana, lisaraha teenis ta kingapoes müüjana ning ühes ööklubis "elava kunstina" esinedes.

5. Tema narkoprobleemid süvenesid aastatel 1996-2001, mis viisid vahistamiste ja võõrutusravideni ning vallandamiseni "Ally McBeali" sarjast. Alles aastal 2003 sai ta "puhtaks" ja hakkas oma karjääri taas üles ehitama.

6. Aastal 2004 andis Robert Downey Jr. välja muusikaalbumi "The Futurist". Ta on andnud oma hääle mitme filmi heliribale, sh "Chaplin", "Laulev detektiiv" ja "Kiss Kiss Bang Bang".

7. Kui ta aastal 2008 Jaapanisse oma "Raudmehe" filmi promoma sõitis, võtsid kohalikud võimud ta mineviku pahategude eest vahi alla ning peedistasid kuus tundi, enne kui riiki lubasid, ent seda vaid korraks - mees ei tohi enam kunagi Jaapanisse minna.

8. Kaks Downey filmi - "Tasujad" ja "Raudmees 3" - on toonud sisse üle miljardi dollari. Ta on ka Forbesi Hollywoodi enimteenivate näitlejate nimekirjas.

9. Esimese Oscari-nominatsiooni sai ta filmi "Chaplin" (1992) eest, milles ta peaosa mängis. Rolli nimel õppis ta viiulit ja vasaku käega tennist mängima. Paraku läks parima meesnäitleja kuldmehike Al Pacinole.

10. Robert Downey Jr. on esimene ja ainus näitleja, kes on võitnud Kuldgloobuse Sherlock Holmesi kehastamise eest. Lisaks sai ta aastal 2000 parima kõrvalosa Kuldgloobuse "Ally McBealis" mängimise eest.