1. Prince elas alates 2001. aastast oma elu usumehena ning kuulus Jehoova tunnistajate sekka.

2. Prince on toonud oma noorusliku välimuse põhjenduseks tõiga, et ei ole kunagi oma sünnipäeva tähistanud. Muuseas, ka Jehoova tunnistajad ei tähista oma sünnipäeva mitte kuidagi.

3. Prince ei saanud kunagi üle oma pisipoja surmast. 1996. aastal sündis Prince'il ja Mayte Garcial poeg, kes suri nädal pärast sündi.

4. Oma pisipoja sünni eel salvestatud südametukseid kasutas mees ka oma laulu "Sex In The Summer" taustamuusikas.

5. Nagu paljud teised Hollywoodi staarid, oli ka Prince väga väikest kasvu. Suur staarile oli pikkust antud vaid 157 sentimeetrit.

6. Prince oli silmapaistev pillimees, mängis näiteks Madonna hiti "Like a Prayer" stuudioversioonis kitarri ning salvestas paljude oma lugude erinevate instrumentide partiid ise.

7. Prince'i tõenäoliselt tuntuim pala "Purple Rain" oli algselt 11 minutit pikk. Laulu lõppversioonist lõigati siiski üks salm ja refrään välja, sest Prince'i kirjutet rahateemalist lüürikat peeti sobimatuks.

8. Prince kirjutas oma eluajal rohkem laule kui The Beatles. Mees pani kirja üle 600 muusikateose.

9. Prince oli suur The Beatles'i fänn ning hetkel, mil John Lennon tapeti, oli Prince mõrvakohast vaid mõne kvartali kaugusel.

10. Prince ei lubanud oma kontsertidel mobiiltelefone kasutada. Ta on läinud tervelt 22 fänni vastu kohtusse, kes tema esinemistel lindistatud videosid YouTube'i keskkonda riputasid.

11. Kuigi Prince vihkas kõike sotsiaalmeediaga kaasnevat, pidas ta aktiivselt Twitteri kontot ning tema Instagrami kasutaja @PRINCETAGRAM on eraldi vaatamisväärsus.

12. Prince'i elu polnud aga alati meelakkumine. Oma kodulinnas Minneapolises, kui ta muusikukarjääri alles alustas, oli ta kohati nii vaene, et käis McDonald'sis lihtsalt selleks, et toidulõhna tunda.

13. Prince tegi kaveri Foo Fightersi palast "Best Of You", mille bändimehed pühendasid lahkunud Kurt Cobainile. Foo Fightersi mehed olid aga kaverist segaduses, sest ei saanud aru, kas Prince mõnitas neid või talle tõesti meeldis see lugu.

14. Prince'i isa oli samuti muusik ning tal oli bänd nimega Prince Rogers Jazz Trio.

15. Prince teadis raha väärtust ning ühel hiljutisel esinemisel Sheperds Bushis küsis piletiraha vaid 10 dollarit. Mees esitas 34 laulu, mis teeb ühe laulu hinnaks umbes 29 senti.

16. Prince'i film "Purple Rain" läks tegijatele maksma 7 miljonit dollarit, aga teenis tagasi 68 392 977 dollarit. Pole paha!

17. Prince on ka mõnel üksikul korral olnud pulmalaulik. Viimati 2003. aastal, kui abiellus Star Warsi režissöör George Lucas.

18. Prince laitis avalikult maha ansambli Maroon 5 kaveri tema loost "The Kiss" põhjendusega, et ükski artist ei peaks oma püsirepertuaari kellegi teise lugusid võtma.

19. Prince kirjutas laulu "Manic Monday", mille laulis kuulsaks tema tüdruksõber bändist "The Bangles". Lisaks on mees ka Sinead O'Connori poolt kaverdatud loo "Nothing Compares to You" esmaesitaja ja autor.

20. Prince oli varalahkunud Amy Winehouse'i tulihingeline fänn ning staarid soovisid väga koostööd teha, ent saatus pani sellele kollaboratsioonile oma kurja käe vahele.

21. Filmi "Purple Rain" muusikakogumik oli 24 nädalat Billboardi edetabeli tipus.

22. Prince'i lemmiksöök oli spagetid ja sinna kõrvale meeldis talle rüübata apelsinimahla.

23. Prince kirjutas fännikirju Joni Mitchellile, kelle kontserdile mees 15-aastase noore poisina kunagi sattunud oli.

24. Prince ei kuulanud enda vanu albumeid kunagi. "Ma võtan albumiga seisukoha, avaldan selle ja siis liigun edasi," ütles ta.

25. Prince kirjutas oma esimese laulu seitsmeaastaselt ning pala pealkiri oli "Funk Machine".