1. hetk: President einestas salapärase daamiga.

Läti uudisteportaal Kasjauns.lv kirjutas 1.augustil, et president Toomas Hendrik Ilves lõunatas Riias tundmatu daami seltsis. Paar nädalat hiljem selgus, et salapärase naisterahva näol on tegemist ei kellegi muu, kui Läti kaitseministeeriumi riikliku küberjulgeolekupoliitika koordineerimissektsiooni juhi Ieva Kupcega. See oli esimene kord, mil Ilves Kupcega avalikkuse silme ette sattus.

2. hetk: Saabumine Arvo Pärdi juubelile.

11. septembril saabus president kõigi pealtnägijate üllatuseks Arvo Pärdi 80. juubelisünnipäeva kontserdile Ieva Kupcega koos. Kohale sõideti Ilvese esindusautoga ühiselt, masinast väljudes hoiti aga tagasihoidlikult distantsi, aeg suhte avalikustamiseks ei olnud veel küps.

3. hetk: Ilves ja Kupce jalutasid Viljandis.

Kupce veetis Eestis aega veel ka 19. septembril, mil ta koos Ilvesega Viljandi Music Walk festivali külastas. President postitas muusikalisest jalutuskäigust Facebooki foto, millel (jälgede segamiseks?) poseeris lisaks Kupcele ka muusik Vaiko Eplik.

4. hetk: Ilves juba kihlatuga oma kogumikplaadi esitlusel.

Viimane avalik hetk Ilvese ja Kupce loost leidis aset 3. detsembril, mil president saabus kinno Sõprus oma nooruspõlve lemmikpaladest kokku pandud kogumikplaadi esitlusele Kupcega käsikäes. Ilves tutvustas naisterahvast kõigile olulistele sõpradele-tuttavatele, pühendas talle oma DJ-seti avaloo ning kutsus naise lisaloo ajal tantsule.

Presidendi avalike suhete nõuniku Toomas Sildami sõnul ei ole pulmapäev veel teada ja seega võib hetkel vaid oletada, kas ja millal Kupce Eesti esileedi kingadesse astub. Seda aga, kas president võtab läheneval Vabariigi aastapäeval külalisi vastu üksi või juba koos lätlannast kihlatuga, näeb peagi.