Need kaunid sõnad raamatust „Jumestusjutud“ võiks olla pühadehooaja alustalaks. Staaride iluguru Reet Härmat, kes kümneid Eesti tuntud naisi igapäevatööna veel kaunimaks teeb, jagab teilegi ideaalse peomeigi 5 alustala, millele toetudes saad ka sina kõige ootamatumaks peoks või pühaks valmistudes tõeliselt särada.

Kerge ja püsiv põhi
Aastalõpumeik olgu efektne ja vallutav, kuid mõjugu siiski kergelt. Imeõhukese põhja saab BB-kreemi kasutades, milles on kõik olemas – nii püsivuse tagav aluskreem, kerge jumestuskreem kui ka hooldus. Paita pintsliga puhtaile palgeile imeväike kogus BBkreemi, mis katab hästi, kuid jääb loomulik − alusta näo keskosast, seejärel hajuta väljapoole. 

Piisab herneterasuurusest kogusest. Valgustpeegeldava peitevärviga kaota silmaalused varjud ning kõik miimikakortsukesed näolt, kanna valguspliiatsit ka naeratuse kurdudesse, nina kõrvale ja huulte ümbrusse.

Loomulikes toonides lauvarjutus
Kui sa viimase hetkeni ei tea, mis värvi kleiti kannad peol – siis on kindla peale minek - nahalähedastes toonides meik. Kuldsed, beežid, pronksjad ja roosakad varjundid kuhu sekka lisatud veidi musta ja halli.

Lainerijoon ja kunstripsmed
Esmalt tõmba valge joon alalau siseäärele, pikenda seda hoogsalt välisnurgast – see avab silma. Seejärel joonista tugev must lainerijoon ülalaule ja pikenda sedagi julgelt kulmu suunas, järgides silmalau loomulikku kuju. Alalaug joonista üle pliiatsiga.

Tõeline glamuur pole võimalik ilma teatraalsete diivaripsmeteta! Kasuta oma ripsmete vahel professionaalseid valeripsmeid, ühest karbist jätkub pikaks ajaks. Võta ripsmetutike pintsettide vahele, kasta tipp liimi sisse ja suru karva loomuliku kasvu suunas otse oma ripsmetüve peale. Lisa rikkalikumalt ripsmeid silma välisnurkadesse.

Värske roosa põsepuna
Kuidas kogu öö värske välja näha? Meikaritel on selleks oma imenipp – jahedas toonis roosa põsepuna. Naerata endale peeglis ja kanna puna ringjate liigutustega põse kõige kõrgemale kohale. Kui soovid näokontuure veidi võimendada, rõhuta seejärel põsesarnu kergel loomulikus toonis päikesepuudriga.

Saatuslikult punane suu
Huuletoon tasub valida julge, erkpunane on toon, mis alati lisab värskust ning pidulikkust sinu meigile. Imelise tulemuse annavad veinipunased toonid, küll ka lisavad soliidsust. Kõigi tugevate ja tumedate toonide puhul tuleb erilist tähelepanu pöörata huulekontuuri täpsele väljajoonistamisele – alusta ülahuule keskelt, joonista kaar välja, seejärel tõmba sümmeetrilised jooned
huule välisnurgast kaaretippudeni. Alahuulel märgi samuti esmalt keskosa ja ühenda nurgast sissepoole tõmmatud joontega. Vajaduse korral korrigeeri suu loomulikku kuju. Hajuta veidi kontuuri huule sissepoole, seejärel kanna peale huulevärv.