Popikoon leiti 11. veebruaril enda hotellitoa vannist elutuna, tema lähedal olid erinevad narkootikumide tarvitamisele viitavad esemed.

Lusikas

Vannitoast letiti väike lusikas, millel oli kristalset valget ainet, selle kõrval oli kokku rullitud tükk valget paberit. Neid kasutatakse üldiselt kokaiini manustamiseks. "Mõned inimesed kasutavad lusikat kokaiini manustamiseks," sõnas Houstoni surma uurinud politseiametnik. "Tänapäeval kasutatakse seda pigem metaamfetamiini jaoks, kuid seda sündmuspaigalt ei leitud, tõenäoliselt kasutati seda koos rullitud paberiga kokaiini ninna tõmbamiseks."

Narkootikumid

Staari organismist leiti kokaiini ja retseptiravimite tarvitamise jägi. Samuti avastati, et naine on viimase kahe nädala jooksul vähemalt kord tarvitanud kanepit.

Toksikoloog Bruce Goldberger tõdes, et naine oli vahetult enne surma tugevas kokaiinijoobes. Toast leiti samuti muljetavaldav kogus erinevaid ravimeid. Kokku oli toas 12 erinevat ravimit, mille olid välja kirjutanud viis erinevat arsti. Muuhulgas oli seal ka rahusti Xanax ja lihaselõdvesti Flexeril.

Goldberger kinnitas, et ravimite kogus naise organismis oli tagasihoidlik, need tema surmas suurt rolli ei mänginud. Avatud pudel šampanjat oli hotellitoa minibaari peal, öökapil vedeles avatud õlu, mille kõrval oli mitmeid tablette.

Perekond oli Whitney käitumisest šokeeritud, nemad arvasid, et naine oli narkootikumidega lõpparve teinud.

Kadunud asjad

Kohtuarst kirjutas raportis, et naise käekotis olevast rahataskust oli puudu juhiluba, see oli enne arsti saabumist sündmuskohale sealt eemaldatud.

"Samuti oli suur osa lahkunu ravimitest laua peal olevast pruunist kotist välja võetud ja tõstetud laua peale," seisis raportis kirjas.

Rinnaimplantaadid

Ei ole selge, kui palju staar oma elu jooksul ilukirurgide teenuseid kasutas, kuid aruandest selgub, et mingil hetkel oma elus oli ta lasknud oma rindu kohendada. Tema rindade all olid väiksed armid, mis viitavad rinnaimplantaatide kasutamisele.

Elustamisaparaat

Naise rinnal olid kaks elustamisaparaadi plaastrit, tõenäoliselt olid need sinna paigutatud elustamise käigus, et naise normaalne südametöö taastada.

Parukas

Aruandest selgus, et Houston kandis pruuni parukat, mis oli surmahetkel tema pea külge väga tugevalt kinnitatud.

Proteesid

Selgus, et staar kandis proteese. See on narkomaanide seas üsna tavaline. Pidev crack-kokaiini laadsete ainete tarvitamine hävitab aegamööda hambad, kuna sisaldab väga happelisi kemikaale. Hambad lagunevad samuti seoses oksendamise ja hammaste krigistamisega, mis on narkomaanide ja alkohoolikute seas tavaline.

Mitmed konid

Kohtuarst leidis samuti jälgi kroonilisest obstruktiivsest kopsuhaigusest. Naise imeline hääl oli staari viimastel eluaastatel hakanud nõrgemaks muutuma. Peale alkoholi ja narkootikumide oli naine ka suitsetaja.

Veetemperatuur ja kriimud näol

Houstoni avastas naise assistent, staar lebas kõhuli veega täidetud vannis. Temas nina veritses ja samuti olid naise laubal kerged vigastused.

Patoloog Cyril Wecht ei olnud nõus sellega, et naine uppus. Ta pakkus välja, et staar kukkus vanni, mitte ei istunud seal, kuna veetemperatuur oli üsna kõrge – üle 34 kraadi.

"Ma arvan, et ta kukkus kuuma vette, see seletab tema näol olevaid vigastusi ja samuti seda, miks ta vannis kõhuli oli. Ta pigem kukkus vanni, ta oli juba teadvusetu või suremas, kui ta vette kukkus."

"Ma ei usu, et ta uppus. Kuigi ma ei saa välistada, et ta võis olla agoonias, pea vee all, sel juhul mängis ka vesi tema surmas tähtsat rolli."