Bändi liikmete sõnul on alanud kukeaastal hea võimalus juhtida tähelepanu ühiskonnas valitsevatele kukkedega seotud probleemidele. Eestlastel puudub eesti keeles võimalus eristada kodulinnu liiki kaasamata soomõisteid. Kukeaasta viitab üheselt meessoole, mis ei ole naiste suhtes viisakas.

A-Rühma liige Cool D selgitab: “„Nõuame, et kukeaasta muudetaks kana-aastaks või pandaks üldine sooneutraalne nimi "kuna"!” Muusiku sõnul kavatseb ta pöörduda oma ettepanekuga ka Eesti Keele Instituudi poole. Eesti üks hinnatumaid elektroonilise muusika produtsente ja A-Rühma liige DJ Critikal jagab lisaselgitusi: „Me ei ole niivõrd vastu kukkedele kui sellistele, pigem väärtustele, mida nad kannavad. Pole mingit põhjust rääkida pelgalt kanakasvatajatest, kui ometigi on neis kasvandustes tihti ka kuked. Seetõttu leiamegi, et kunakasvatajad oleks mõistena täpsem.“ Bändi liikmed pooldavad kõiges tasakaalu ja võrdsust.

A-Rühma liige Kaarel “Kozy” Kose esitab karmima ettepaneku: ta kutsub kukluse vastu võitlema kõiki ühiskondlikke väärtusi hindavaid isikuid: “Palume Kukerpillidel muuta oma nimi tänapäevaseid väärtusi peegeldava nime "Kunarpillid" vastu!”. Tasakaalukuse argumendi alusel kuulutab Kozy välja ka konkursi sõna kanalisatsioon asemele. “Kanalisatsioon ei sobi sõnana üldse, kuna sellel pole kanadega mingit pistmist ja olemuslikult võib eksitada paljusid,“ põhjendab Kozy.

A-Rühma vanim liige Genka selgitab taotluse tagamaid: „Tegelikult ei soovi ega nõua me midagi. Tegemist on lihtsalt uue singli pressiteatega, millega üritame uuele loole tähelepanu saada. Bändikaaslaste juttu ei tasu tõsiselt võtta.” Seejärel tunnistab ka Kozy: “Jah, Genkal on õigus”. Kõigest hoolimata kutsub A-Rühm leidma end Facebooki lehelt www.facebook.com/aryhmofficial ning Instagrammist: instagram.com/aryhmofficial.