«Tänapäeva inimesele ei ole vaja aatompommi, ta hävitab end ise,» ütleb dr ADIK LEVIN (64), kes on võtnud südameasjaks inimkond kindlast hukust päästa. Legendaarse lastearsti pakutav imedieet annab suuniseid, kuidas endale mitte hammastega hauda ka

Uuest toitumisteadusest kuulsin pooljuhtumisi hiljutisel Hiina-reisil. Sattusin seal kokku hiina meditsiini meetodeid rakendavate eesti ravitsejatega, kes pajatasid silmade põledes, et kõik halb, mis inimese sees juhtub, saab alguse valest toitumisest. Nad rääkisid innustunult dr Adik Levini toiduvaliku-meetodist kui õigest ja heast. Tagasi Eestis, jäi kohe kõrva telesaade, kus judoka Indrek Pertelson ülistas Levinilt saadud toitumisnõuandeid ja kiitis, et on mõne kuuga viis kilo maha võtnud ning tunneb end nagu energiapomm. Sellest piisas. Mul pole küll kaalu- ega terviseprobleeme, aga tahan ka õigesti süüa ja paremini elada!


ROLE kontoris Tartu maanteel võtab mind vastu heatujuline ja tervisest pakatav dr Levin. Kõik, mis temaga viimasel kahel aastal on juhtunud, võlgneb ta tänu uuele eluviisile, kuhu teda omakorda juhatas dr Marina Rozenstein. Viimasega koos ongi sündinud firma ROLE, mis annab teeotsa kätte ka teistele, kes vanaviisi enam elada ei taha (või ei saa), aga uutmoodi veel ei oska.

Adik Levin on arst, kes on olnud terve elu ise raskelt haige. Ta on diabeetik, kes käis kaks aastat tagasi sõna otseses mõttes teises ilmas ära. Talle tehti mitu operatsiooni, neile järgnes pikk haiglaravi. Nagu enamik praegu Levini poole pöörduvatest abiotsijatest, oli ka tohtril endal toona käes otsustav hetk: kas võtta kohe iseenda heaks midagi ette või lõpetada elu ravimitest ületoidetuna põdura ja tujutuna. Levin valis esimese tee ning juhtus ime — õigeid, ainult tema organismile vastuvõetavaid toiduaineid süües sai mees teise võimaluse. «Olen kuristikus ära käinud ja iseendaga suures konfliktis olnud. Mu eluvaim tuli tagasi,» möönab ta.

Pärast dieedi toel tervenemist jättis Adik Levin lastehaigla osakonnajuhi tööga hüvasti, sest teda ootas uus missioon — õpetada ka teistele, et kõige olulisem siin elus on vaadata, mida suhu paned. Mees on oma toiduteooria elav reklaam, sest juba üle aasta ei vaja ta veresuhkru normi saamiseks insuliinisüste, ka ei tarvita ta enam vererõhutablette, sest võttis alla üle 15 lisakilo. Ta on vanusele vaatamata energiline ja ideedest tulvil. Sest nii palju on veel ära teha!

Loe lähemalt 11. mai Kroonikast