Seppiku sõbrapäev kulges kolmes voorus. Kõigepealt hiidlastele lõuna Kärdla kohvikus Viiger, kohtumine pensionäridega ja Anne Veski kontsert, kirjutas Äripäev.

Ajalehes välja reklaamitud tasuta sõbrasöök on eelkõige pensionäridele, kes peaks mõnusa täis kõhuga edasi suunduma kõrvalmajakohtumisele kohvi jooma.

Paraku nii ei lähe. Viigris pole pooltki nii palju kohti, kui viskab sisse kõrvalmaja gümnaasiumi lapsi. Tunniga on kahe tunni peale arvestatud sada praadi otsas.

Pensionäridega kohtumisele siseneb Seppik, tort süles. Esimese laua ääres kuulab tempokaid selgitusi omamoodi hallipäine tarkadekogu. Kuulatakse hoolega ning kõik valimislubadused lhevad märkmikku kirja.

Õhtul tasuta Anne Veski kontserdil Kärdla kultuurimajas on saal rahvast täis. Kaks tasuta kontserdibussi, mis viivad ja toovad Hiiumaa eri otstest, kuulutas Hiiu Leht nädal varem välja.

Tasuta veiniklaasid tühjenevad enne esinemist kiiresti ja näksi jagub mõnusalt — valdavalt vanem generatsioon kiidab Seppikut, sest millal sa hing talvel siin Hiiumaal ikka muidu sellisele kontserdile saad.

“Saare rahvas tahab lihtsat meelelahutust. Suvel käivad igasugused tuurid, praegu pole neil midagi,” teab Seppik. Tõsise miitingu ajad on möödas.