Ööklubiärimees Aivar Leping (46) kaebas kohtusse politsei otsuse, mille järgi ta sõitis oma Hummeriga Mustamäel kuni 50kilomeetrise tunnikiiruse asemel lausa 88 kilomeetrit tunnis. Lepingu kaitsja aga kummutab sellise kiiruseületamise.

Läinud nädala esmaspäeval peeti kohtumajas Lepingu kaebuse alusel maha teine lahing, istung, kus tunnistajana astus üles maikuus Aivari juhitud Hummeri peatanud politseinik. Lepingu kaitsja Gennadi Kulli soovil selgitas Hummeri kiirust mõõtnud politseinik, kuidas ta seda ikkagi tegi.
«Võtsin kiirusemõõtja käele, suunasin mõõdiku punase täpi kõnealuse, kesklinna poolt Mustamäe poole suunduva sõiduki peale ja sain kiiruseks 88 kilomeetrit tunnis,» selgitas politseinik kannatlikult. Ent Kull nõudis täpsemat seletust - kuidas kiirusemõõdik ikkagi kiirust mõõdab, punane täpp, see ei mõõda ju midagi! Pealegi, on`s politseinik ikka kindel, et ta mõõtis just Lepingu Hummeri ja mitte mõne teise auto kiirust? Selleski oli aga politseinik kindel, öeldes, et sõidureas, kus andis gaasi Hummer, polnud tema ees ega taga ühtki teist neljarattalist ja 88 kilomeetrit tunnis kujunes mõõtmistulemuseks saja meetri pealt.
Mitmel korral hüppas politseiniku kaitseks oma toolilt püsti vanemkonstaabel Hannes Küünarpuu, kes on Põhja Politseiprefektuuri liiklusmenetlustalituse kohtuesindaja. Ent täit tõde sel istungil ei selgunudki - kohtunik Leo Kunman kuulab, mida on pooltel taas enese õigustuseks kosta sel neljapäeval.