"Radari" peatoimetajaks on ministritoolilt maha astunud Anvelti abikaasa Kärt Anvelt, kes avalikustas saate alguses, et tema arvates ei peaks antud intervjuu saates eetrisse minema. Kuid kollektiivselt otsustati teisti.

Anvelti lahkumine poliitikas tuli eelmisel teisipäeval, kui välk selgest taevast ja palju hakati spekuleerima, miks otsustas ta keset valitsuskriisi poliitikast täieliult lahkuda.

"No viimane versioon, mis ma olen kuulnud on see, et mulle toodi paber, mis ütles, et ma ei ole Eesti kodanik. Teine versioon on see, et ma jäin purjuspäi politseile autoroolis vahele. Kolmas versioon on see, et ma läksin baaris kaklema, olen peksa andnud. Mõned räägivad ka raskematest haigustest," loetles saates Anvelt erinevaid põhjuseid, mida on tema lahkumise põhjuseks pakutud. Kõik loetletud versioonid on tema sõnul aga väljamõeldised.

Kuid mis sundis ikkagi populaarset poliitikut tagasi astuma?

"Ütlen kohe ära, et mul ei ole vähki ega südameoperatsiooni tulemas."

"Midagi radikaalset ja kardinaalset ei ole juhtunud. On 50-le läheneva mehe keskmised hädad, on vererõhu probleemid. Sain aru, et vererõhu mõõtmine pole ravim," naljatas Anvelt, kes pidas poliitikas vastu kümme aastat.

"See toob kaasa sellise närvilisuse ja suhte keerulisuse inimestega minu ümber. Võib-olla mõne oma alluvaga olen selle pärast vastikult käitunud," selgitas Anvelt. Kuid lisas, et ta mõistab oma vigu ja on vabandanud inimeste ees, kellele ta on haiget teinud. "Tervise küsimus ei ole niivõrd füüsiline, kui see on vaimne."

"Aga kindlasti põhiliseks mõjuriks oli stressi tekitav sisemine heitlus, et kas ma tahan vaimselt minna kaasa poliitikaga või sealt ära tulla," lisas ta. Poliitikul peavad olema ka raudsed närvid: "Mina näiteks saan kaks-kolm kirja meilile, kus mulle öeldakse, et ma mädaneks, mu lapsed mädaneks põrgus, minu koht on surmas. Sellised kirjad tulevad! Ma tean, et need on vaimuhaiged inimesed, kes kirjutavad."