"Meid seob üks naine," alustab ekspeaminister muhedalt. "Liinaga (Vahur Kersna abikaasa Liina Kersna toim.) olen töötanud enam kui 6 aastat koos ja see koostöö on olnud väga hea. Me võime teineteisele sina öelda küll!" kinnitab ta, murdes jää. Arutletakse pikalt, kes on need inimesed, kellele tohib ja kellele ei tohi "sina" öelda ning milline on vahe siinse ja Euroopa etiketi vahel.

"Usaldus on peamine," liigub Ansip sujuvalt ühelt teemalt teisele. "Kui usaldust kuritarvitatakse, siis selle taastamine saab olema hirmus raske, kui mitte öelda võimatu. Heade suhtete püsimise nimel tuleb tööd teha, ei saa võtta garanteeritult seda, et head suhted püsivad igavesti," arutleb ta.

9 aastase ametiaja lõpus üllitas Ansip raamatu nimega "Pühendumus" ning kinnitab Kersnale, et see sõna iseloomustab teda kõigis tegemistes. "Ma usun, et olen seda tüüpi inimene, kes kõike võtab pühendumusega ja see ei kehti ainult poliitiliste otsuste kohta, vaid ka näiteks aiatööde kohta," muigab ta ning lisab, et tema veendumuste hulka kuulub see, et peaministri ametit ei tohi võtta kergelt. Mantlipärija Taavi Rõivas seda tema sõnul kindlasti ei tee ning õlale koputada talle Ansip ei taha.

"Eks ma südames ja hinges elan koguaeg kaasa ja olen informeeritud, aga minu arusaamine asjadest on selline, et kui ametist lahkunud inimene üritab veel üle õla kiigata, mis teine valesti teeb, siis ametisse asunud uuele inimesele tähendab see, et alati on olemas keegi, kes suuremad veab ära hoiab ja korrigeerib...," põhjendab ta oma mitte sekkumist.