Peaminister ANDRUS ANSIP (52) hoiab sportlikku vormi ja vaimset teravust. Hambaarsti juures käib ta aga oma tütre Reet Pallase juures, kes töötab Kliinik32\'s.


1. Kuidas sportlik vorm on? See on hea küsimus. Ei kurda. Alati võiks parem olla.
 
2. Kas oled ka suvist suusatamist, see tähendab rollereid proovinud? Rollerid mulle äsja kingiti, nendega on veel suhteliselt vähe kilomeetreid kogunenud. Suhteliselt tavaline suvi on olnud. Rattaga olen sõitnud natuke vähem kui tavaliselt, samas rulluisutanud veidi rohkem, nii 2100 kilomeetrit.
#end#
3. Millised on su lemmikrajad? Jalgrattaga meeldib mulle sõita Tartu-Pangodi-Elva ringi või siis Tartust Otepääle.
Rulluisutamiseks sobib hästi 6,3kilomeetrine Raadi ring või Pirita ots, mis on edasi-tagasi 7 kilomeetrit.
 
4. Sa oled rohkem tartlane või tallinlane? Ikka tartlane, kuigi Tallinnas viibin märksa rohkem kui Tartus. Tallinna on korter sisustatud.
 
5. Palju seal ruutmeetreid on? Mulle jätkub. Voodi mahub ära.
 
6. Kas oled talvisteks maratonideks valmis? Ma ei valmistu konkreetseteks võistlusteks ja mul ei ole saavutussportlikke sihte silme ees. Kui inimene minu eas hakkaks endale seadma saavutussportlikke eesmärke, siis parimal juhul oleks see kentsakas ja halvemal juhul naeruväärne. Spordin hea enesetunde, mitte koha nimel.
 
7. Viimasel aastal oled palju pragada saanud. Kuidas kriitikat üle elad?
Ma ei ütleks, et viimane aasta oleks kuidagi eriline. Avaliku elu tegelased peavad võtma kiitust väga reserveeritult ja kriitikast sõeluma välja selle, mis tõepoolest vajab parandamist. Paljud, kes kiidavad, ei valda teemat ja need, kes laidavad, väga hästi ei adu, millest räägivad.
 
8. Mõned on nõudnud su tagasiastumist ja näinud selles lahendust? Mõned oleks parema meelega näinud, et minust poleks üldse peaministrit saanud.
Ja keda see tagasiastumine aitaks? Mõnda kindlasti. Mõni mees on kirjutanud ka lehtedes, et valitsus peab otsustavalt sekkuma ning aitama ettevõtjaid ja lihtsaid inimesi. Et tuleb kiiresti reservid kasutusse võtta ja isegi juurde laenata. See peaks ärevaks tegema iga mõtleva inimese, sest räägitakse heategemisest rahvale, kuid tegelikult tehakse head kitsale ringile ettevõtjatele, kelle ärid on lörri läinud või kes soovivad rohkem teenida.
 
9. Kas jutt on kapitalisüstidest mingitesse konkreetsetesse firmadesse?
Eesti tugevus seisneb selles, et valitsussektori võlatase on väga madal ja moodustab vaid 3,5 protsenti sisemajanduse kogutoodangust. See on Euroopa Liidu kõige madalam valitsussektori võlatase. Viimasel kahel aastal on eelarve ülejääk olnud väga märkimisväärne, vastavalt 6 miljardit krooni ja 6,5 miljardit krooni. Oleme kogunud reservidesse märkimisväärse summa ja loomulikult tekib majanduslanguse ajal idee teha maksumaksjad nende oma rahaga õnnelikuks. Need, kes tõstavad üles ettepaneku kiireks sekkumiseks mõtlevad oma sõpruskonna taskule.
 
10. Kuidas tütrel läheb? Ta hakkas ettevõtjaks ja tegi oma hambakliiniku.
Ta on hambaarst Kliinik32's, kus tal on ka osalus. Ma olen tema juures kliendina käinud. Ka puurida olen lasknud. Olen väga rahul. Mu tütar on väga hea hambaarst.