Politoloog Anna-Maria Galojan andis Delfile oma unikaalse retsepti, kus praetud maasikatele lisatakse maitseks cayenne`i pipart.

„See on ühelt poolt väga lihtne, teiselt poolt ainulaadne retsept,“ ütleb Galojan.

Retsept on järgmine: 1 kg värskeid maasikaid, 75 grammi võid, 50 grammi pruuni suhkrut, 4 näpuotsatäit cayenne`i pipart.

Pestud maasikad lõigata vastavalt nende suurusele, kas kaheks või neljaks tükiks. Või sulatada pannil. Lisada pruun suhkur ja maasikad.

Kogu kupatust tuleb tasasel tulel pannil seitse minutit pidevalt segada. Vahetult enne, kui maasikad on valmis, lisada cayenne`i pipar.

„Magustoitu tuleb pakkuda soojalt,“ ütleb Anna-Maria Galojan. Hõrgutavale roale võib lisada pisut vahukoort või jäätist.

„Vürtsikade maasikate juurde sobib jahutatud roosa vein või šampanja, sobib ka maasikamaitseline karastusvesi,“ lisab Galojan.