Anne Veski sõnul on tal vanaaastaõhtuks pandud kõik minuti pealt paika. Hommikul vara on tal õhtuse kontserdi proov, seejärel läheb meiki, järgneb intervjuu Eesti Televisioonis ning siis hakkab mööda linna sõitmine pihta. “Esmalt sõidame Tuljakusse, sealt edasi Hiltonisse, siis tuleme laulame Vabaduse väljakul ilusti ära ja siis võtame ka ise uue aasta vastu,” kirjeldas ta Publikule oma uusaastaööd.

“Kõige rohkem oleme me uue aasta öösel esinenud viis korda, aga siis ma sain aru, et seda pole rohkem vaja teha. Tavaliselt oleme me ikka enam-vähem ühes kohas, aga see aasta on kuidagi niimoodi välja kukkunud. Meil pole mingit eesmärki, et mida rohkem, seda uhkem — parem ikka üks ja hea või siis kaks ja head!” ütleb Veski. Naine nendib, et esinemispakkumisi oli veel teisigi, kuid suurem osa neist oli Tallinnast väljas: “Ma olen lihtsalt alati öelnud, et aastavahetuse olen ma Tallinnas, siis saan rahulikult tööd teha,” seletab ta.

Õhtuleht tegi hiljuti ülevaate muusikute esinemistasudest jõulupidudel ja aastavahetusel. Anne Veski tasu polnud artiklis eraldi välja toodud, kuid A-kategooria staaride tasud jäävat vahemikku 600-6000 eurot. “Selliseid asju nimetatakse lepinguliseks kokkuleppeks, seda ei avalikustata,” ei taha Veski oma esinemistasust rääkida. “Kõik sõltub pakkumiste ja võimaluste vahekorrast.”

Teatavasti meeldib paljudel inimestel uusaastaööl erinevaid lubadusi anda, kuid Veski nende hulka ei kuulu: “Mul on pigem soovid, et kõik jätkuks samas vaimus. Nagu öeldakse, siis põhiline peab olema tervis, siis on ka tööd ja ülejäänuga saan ma ise hakkama.”

Kuna detsember on muusikute jaoks äärmiselt töine, siis põrutavad mitmed neist uue aasta saabudes soojale maale akusid laadima, sama plaan on ka Anne Veskil: “Eks meiegi käi soojal maal puhkamas. See sõltub aga sellest, kuidas töögraafik jookseb. Alati on aasta alguses rohkem aega, sest detsembri ja jaanuari jooksul teed sa töö ära ja siis veebruaris võid juba puhkama minna. Ma olen selline, et vaatan vastavalt sellele, kui palju mul aega vabaks jääb või vaatan viimase hetke pakkumisi, sest iga minut võib mul graafikus midagi muutuda. Kuhugi me kindlasti lähme veebruaris, see on sada protsenti kindel! Me käime puhkamas ikka mitu korda aastast — nii kui vähegi vaba aega jääb, siis me kuskile põrutame!”