\"Valu oli ikka väga suur. Ei saanud istudagi,\" ütleb peaminister Andrus Ansip, kes Leedus poliitikute tippkohtumiselt otseteed haiglasse läks. Tervisele võis põntsu panna spordisõltuvus.

  Eelmisel laupäeval tundis Ansip rulluisutamise ajal puusas nõrkust. Alla ta ei andnud ja läbis ikkagi 60 kilomeetrit. "Ei osanud sellest midagi arvata, esmaspäeval käisin uuesti uisutamas," rääkis valitsusjuht Õhtulehele eile pärastlõunal, kui oli just haiglast välja pääsenud. "Uisutasin Lillepi pargis, kokku läbisin 55 kilomeetrit keskmise kiirusega 27 km/h. Ega ma võistelnud, aga tempo oli hea," muheleb Ansip Õhtulehes.
Nõnda muhe polnud Ansip aga eile hommikul Vilniuses Läänemeremaade Nõukogu tippkohtumise ajal. "Istuda oli valus. Läksin veel ühele koosolekule ja seal oli valu juba päris terav."

Kuigi Ansip tahtis pelgalt valuvaigistavat tabletti, leiti, et haiglasse minekust pole pääsu.
Eile päeval levis veebimeedias kurjakuulutav teade, et Ansipile tuli järele isegi kiirabi. "Ikka ise, mitte kuskil kanderaamil. Mitte midagi kangelaslikku," muigab ta tagantjärele.
Ansipile tehti tuumamagnetresonants- ja ultraheliuuring. "Mingisuguseid purustusi või põletikukoldeid ei avastatud. Diagnoos oli närvipõletik," selgitab ta. Tehti valu blokeeriv süst, mille mõju kestab nädal või paar.
"Maratonide peale ei tasu lähiajal mõelda," meenutab Ansip tohtrite noomitusi ja märgib, et vähemalt esiti ei tohi ta ka suuri koormusi tassida.
"Ega ma enda eluviise nüüd muuda. Kogu aeg olen aktiivne olnud. Olen spordist sõltuvuses," tunnistab Ansip. Ta lisab, et ega arstid talle täpselt öelnudki, mis tervisehäda põhjustas. "Seda ei oska keegi öelda, et ilmtingimata spordist. Võib ka istumisest või tont teab millest."