Kuigi oktoobris Eesti Panga presidendikandidaadiks valitud Ardo Hansson (53) läbib enne nii tähtsasse ametisse asumist veel kuni kolm kuud kestvat kaitsepolitsei julgeolekukontrolli, vaatab praegu Pekingis töötav mees kaasa Triinu Tombakuga (40) Tallinnas juba uue kodu tarvis ringi.

Hiinas Maailmapanga majanduspoliitika osakonna tööd juhtiv Hansson kavatseb oma pere sisse seada vanalinnas.

Kolm aastat tagasi põrutas Ardo finantsalal tegutseva Triinu ja nelja-aastaste kaksikute Markuse ja Henrikuga Hiina. Pere elab Pekingi südalinnas ühes neljast ühtset ehitusansamblit moodustavas kõrghoones. Seal elavad Pekingis töötavad välismaalased, kuhu hiinlasest tavakodanik ligi ei pääse. Küll on Hiinas tavaks, et peredel on hiinlasest koduteenija abiks laste hoidmisel ja elamise kraamimisel. Hanssonit kannustas Eestisse naasma ja presidendiks kandideerima ka tõik, et peagi lähevad poisid kooli – ja eesmärgiks on neid koolitada just siin. Paar, kes jäi tabamatuks, kaalus koduvalikul väidetavalt ka välibasseiniga eramuid, kuid leidis lõpuks, et basseinid võivad teisalt ka lastele ohtlikud olla…

Harvardi ülikooli doktorikraadiga Hansson oli Eesti krooni rahareformi juhtinud komitee liige, ta on olnud ka keskpanga nõukogu liige ja Eesti ministeeriumide nõunik. Maailmapangas on Hansson, kes asub Andres Lipstoki asemel keskpanka juhtima suvel, töötanud enam kui kümme aastat – enne Hiina suundumist Washingtonis.

Eesti Pank oma uue bossi eluasemeturul toimetamistega kursis ei ole.