Lauljanna Lenna Kuurmaa süda on kuumadele tunnetele avatud, kuid ise ta uue poiss-sõbra leidmiseks samme ei astu. Prints tuleb siis, kui ta tulema peab!

Lenna (24) uitas kuu aega Indias ja veidi Aafrikas, et unustada pikk talv, külm ja pimedus ning lihtsalt olla iseendaga ja reisida. Neiu arvab, et tema maailmapilt on paigas, nii et reis seda oluliselt ei muutnud. Pigem kinnistus temas tõdemus, et Eestis ja mujal Euroopas käib tohutu ületarbimine. Hakkama saab palju vähesemaga.
Lenna tunnistab, et ta on üksindust juba päris pikalt nautinud. Kuid kihku ülepeakaela järgmisse suhtesse tormata tal pole...
 
Kus käisid, mis tegid?
Eks ta ole ikka mõnus ja värskendav D-vitamiinisüst olla kuu aega Indias ja kaks nädalat veel Zanzibaris Aafrikas. Lendasin Goasse ja rändasin sealt lõuna suunas Keralasse. Matk oli. Tavaliselt üle kolme päeva ühes kohas ei viibinud. Keralast lendasin Mumbaisse ja sealt Zanzibari Ida-Aafrikasse. See oli low-budget reis. Tegin valikuid odavama kasuks ja sattusin huvitavatesse olukordadesse. Mu eesmärk oli mitte minna laiama ja mitte lesida kuurordis, vaid näha päris Indiat. Lõpuks olin päris väsinud. Transport on väsitav. Bussid sõidavad 40 kilomeetrit tunnis ja palav on.
#end#
Kas kerjused sind Indias tükkideks ei rebinud?
Ei. Nad ei tule rebima. Ma ei hulkunud kahtlastes piirkondades üksinda.
Ma olen ka korra varem Indias käinud. Siis olin kaks nädalat Goas ja eesmärk oli päikest võtta ja tšillida. Nüüd oli avastamisretk, ja valdavalt üksinda.
 
Kas sind üritati röövida?
Üks ahv varastas mul seebi ära Indias. Zanzibaris kohtasin üht Ameerika kutti, kes rääkis, et ta jäi rannas ilma fotoaparaadist, rahakotist ja kõigest muust, tal jäi alles vaid üks pangakaart. See rand nägi päris safe välja, kui meresiilid välja arvata. Tavaliselt jätsin ujuma minnes oma koti suhteliselt julgelt rannalina juurde. Mul äpardusi ei olnud.
Tansaaniasse edasi ma ei läinud, sest raha hakkas otsa saama. Zanzibaris tabas mind nihuke koduigatsus, et lugesin reisi lõpu poole päevi. Indiasse läheks uuesti, aga mitte kunagi elama. Indias on mõnus kliima, 30 kraadi, Zanzibar oli veel kuumem - 40, ja meri oli nagu supp. See vesi enam ei jahutanud. 
 
Kas eestlasi kohtasid?
Taavi Otsust Ska Faktorist ja tema tüdrukut Getterit ning veel ühte paari. Mu õlal oli kott kirjaga Rotermann. Nad nägid seda ja hõikasid: «Tere, tere!» Nii saime paar õhtut koos lobiseda. Eestlasi on, aga nad on rohkem Goas.
 
Kus ööbisid?
Bangalod, külalistemajad. Kõik vajalik oli seal olemas. Dušš oli väljas. Indias maksin ühe öö eest nii keskmiselt 70 krooni. Sõin kohalikes urgastes, haigeks ei jäänud. Aga raha ikka läks, valdavalt transpordile.
 
Indias saab 5000 krooniga kuus hakkama?
Peaks saama. Loomulikult tuleb kaubelda. Kauplemata ei saa. Kord ostsime ühe kaluriküla turult värsket kala, kalmaari, krevette ja ühe suure krabi. Siis läksime restorani ja palusime, et küpsetage ära. Muidugi ütlesid nad ühe hinna ja meie teise. Ärakõndimine töötab kõige efektiivsemalt. (Naerab.) Oma krabiga restorani minna on mitu korda odavam kui sealt osta. 
 
Vahel ütled «meie» ja siis «mina»?
Vahel olin koos Taavi ja Getteriga ja neil olid jälle omad sõbrad. Taavi ja Getter on täiesti lokod (loco - hispaania keeles 'hullumeelne'). Nad on nii kaua juba seal. See oli julgustav. Ma ütlesin neile, et tulen üksi ja et kui päris jamaks läheb, siis olen teiega. Aga Indias ei ole sa kunagi üksi, seal on nii palju rändureid üle maailma. Ikka läheb jutustamiseks ja mida avatum oled, seda vähem põed.
 
Loko?
Loco on slängis «kohalik».
 
Sa olla Indias endale ameeriklase leidnud. Väike romanss kuumal rannaliival?
Ta oli Getteri ja Taavi sõber. Me läbisime paar marsruuti koos. Midagi muud seal ei olnud. Kui jõudsin Zanzibari, siis üks tuttav kirjutas, et kogu Eesti teab, et mul on Davidiga romanss. Tegelikult oli ta nimi Daniel ja midagi erilist meie vahel polnud, isegi mitte lukustamata ust.
 
Pandi paari?
Mind see ei morjenda. See on tavaline. Võin ausalt öelda, et olen üksindust nautinud juba päris pikalt.
 
Miks Robert Vaigla sinuga polnud?
Me pidime alguses minema Robiga kaheks kuuks Indiasse, aga ta ei saanud tulla ja siis hakkas mul hirm üksinduse ees ning nii tegin projekti ümber: üks kuu Indiat ja kaks nädalat Zanzibari.
 
Suhe Robiga on nässus?
Me oleme väga head sõbrad. Mul oleks olnud hea meel, kui ta oleks saanud kaasa tulla. Aga võib-olla oli see õige, et läksin üksi ja sain endaga tegelda.
 
Mis teie suhtega juhtus?
Me teed läksid lahku juba suvel.
 
Mul on jäänud mulje, et kui lapsi ei tule, siis suhe laguneb?
Võib-olla tõesti. Ma veel lastele ei mõtleks. Selge on see, et ühel hetkel on aeg. Siin olid põhjuseks muud asjad. Me väsisime ära. Kõige lihtsam asi. Aga ta on endiselt väga kallis inimene ja ta on mänginud pikalt olulist rolli minu elus. Lahkumineku põhjus ei olnud kindlasti teine tüdruk. See on mingi järjekordne väljamõeldis.
 
Kas tegite koosoleku, kus arutasite kujunenud olukorda?
Jah, tegime konverentsi suvel ja rääkisime näost näkku. (Naerab.) Leidsime, et mõlemal on parem natuke aega tegelda oma asjadega. Kuid see kõik oli juba mõnda aega tagasi. Pärast seda on mul rahulik olnud. Meil on väga tugev side, lahusolek ei pruugi kesta igavesti ja asjad võivad leida veel positiivse suuna.
 
Kas esimene kirg sai mööda?
Ei, ei. Mmh! See pole üldse nii, see on palju keerulisem. Ma ei taha teda koormata, et seda teemat kuskil jälle lahataks.
 
Kas ta oli sinu bändis?
Ei, tal on oma projekt. Enda bändi meestega ei tasu jamada. Töö ja eraelu peab olema lahus. Kui ma heidan pilgu sõprade ellu, siis Piret Järvis ja Kallervo Karu teevad koos bändi ja nad on ikka koos ning seega ma ei üldistaks. Kuid ma ise hoiaks need tegemised lahus, vältimaks ebameeldivusi.
 
Kas laulmise eest makstakse hästi?
Kui hing ihkab, tuleb ikka teha. Ma ei mõõda rahas. Teen hetkel oma esimest plaati, osalen laulusaates, mai lõpus lähen oma bändiga Lenna Hiinasse EXPOle ja on tulemas ka üks uus huvitav projekt NO99 teatriga.
 
Kes mõtles eurolaulule nii jabura nime - Rapunzel?
Vaiko Eplik. Mulle meeldib see pealkiri. Täitsa tore. Pealkirja järgi ei saa lugu hinnata, nii nagu CD ümbrise järgi ei saa plaati hinnata.
Kas oled palgaline või kirjutad arved oma firma nimel?
Mul on firma. See kirjutab ka arved välja.
 
Kas Vanilla Ninja on ajalugu?
Bänd ei ole laiali, aga igaühel meist on oma projekt ja eesmärgid. Mul on bänd, Piretil on bänd ja Katrin on poliitikas.
 
Mis sa Katrinist arvad?
See on Katrini valik. Kui inimene tahab, siis jumala eest... Mulle oli see üllatus, et Katrinit huvitab poliitika. Talle sobib see valik ehk paremini kui Piretile või mulle.
 
Kas sul Katrinist kahju pole, vaadates ajalehtede pealkirju ja hoiakuid?
Mul on kurb ja ebameeldiv lugeda teemal, et ta hoidis jälle kellegi vihmavarju. Ajakirjandus nokib välja kõige mõttetumad kohad. Ma arvan, et tal on eesmärk. Ma lugesin, et ta sai Lindakivi kultuurikeskuse juhiks. 
Räägiti, et Savisaar soovis endale saada ka Piret Järvise hinge?
Ei ole kuulnud. Kas ta mitte ei ole maandunud hoopis Andrus Ansipi lähistele?
 
Sind kutsuti ka poliitikasse. Kas pelgad?
Ma ei pelga. Jah, mind on tõesti kutsutud, aga seni pole ma leidnud endale sobivat kohta. Samuti pole mul olnud tahtmist poliitikamaailma trügida. Aga kui meie ei tegele poliitikaga, siis poliitika tegeleb meiega. Ma olen endiselt täiskohaga artist ja muusik ning see on minu jaoks kõige olulisem.
Ma ei pea poliitikaga tegelema, see ei huvita mind ja ma ei taha seal midagi saavutada. Ma olen liiga noor ja minu huvi on muusika. Ma teen karjääri meelelahutusmaailmas ja olen rahul.
 
Midagi ikka susiseb?
Jah, tõepoolest, olen leidnud inimesed enda ümber, keda usaldan - sõbrad. Mind on alati huvitanud, mis meie riigis toimub. Noorte käekäik ja nende soovid on mulle olulised. Seega olen asunud «Ühtne Eesti» Noortekogu juhiks. «Ühtne Eesti» Suurkogu tegevus kulmineerub 7. mail Saku Suurhallis ja kõigil on võimalus sellest osa saada. Kõik avalikuks!
 
Vanilla Ninja lõppmäng on olnud vaidlustetihe?
Kõik need, kes väitsid, et me ei võinud teha uut lepingut EMIga, kaotasid.
 
Palju te plaate müüsite?
Rekordalbumit üle 200 000, kokku müüsime CDsid üle poole miljoni. Tore elu oli, aga ei saa öelda, et me oleks priisanud. Rahanumbrid on Eestis ja Saksamaal täiesti erinevad. Kas või esinemistasudes on kümnekordne vahe.
 
Saite rikkaks?
Ei saanud. Ma raban kogu aeg tööd. Mis asi on rikkus? Millal ma võin öelda, et olen rikas? Mul ei ole seda probleemi, et ei jõua ära kulutada. (Naerab.) Ma hakkasin bändi tegema 16aastaselt, teised kaks olid 18. Viis aastat tegime ja alguses tuli ainult investeerida. Kümnenda aasta juubeli kontserdi tahaks ära teha.
 
Mis te rahaga tegite?
Miamis käisime. Üleüldse läks palju reisimisele. Kui tuli koduigatsus, siis lendasime Saksamaalt Eestisse - kojusaamise eest oleks teinud ükskõik mida, rahast kahju ei olnud. Nii et meie raha said lennukompaniid.
 
Eestis räägiti, et teie tollane mänedžer David Brandes on paha mees?
Ta oli huvitav tüüp. Ma ei tea, miks teda hakati Eestis süüdistama. Kadedust on igal pool ja see ajendab lollidele tegudele ja väljaütlemistele. Me oleme talle tänulikud, et ta meid ette võttis.
Me ei saanud alguses üldse aru, miks meid rünnati. Mulle meeldib, kui inimestel hästi läheb. Kuid on inimesi, keda häirib teiste inimeste edu. Kadedus.
 
Miks Siskat meeleheitlikult rünnatakse? Kas olete Katrinile andeks andnud, et ta sarviktaadiga, vabandust Savisaarega, semmib?
Ma ei ole teda hukka mõistnud. Iga inimene on omaette isiksus, otsustab enda eest. Ta ei pea bändikaaslaselt luba küsima, kas ta võib ühte või teise projekti minna.
Bändiga on läinud nii, nagu on läinud, aga meie areng ja elu ei ole peatunud ja kõik on mingis suunas ikka edasi liikunud. Kui ma tunnen, et mul on potentsiaali lauljana, siis ma laulan. Igaüks otsustab enda eest. Seega, ma ei mõista Katrinit hukka, vaid soovin talle edu, paksu närvi ja vastupidavust.
 
Näe, sa oled Kroonika pildil koos Rasmus Kaljujärvega.
Rasmus on mu hea vana sõber. Ta on väga tore. Tuleb hoida häid inimesi enda ümber. Sel on vaks vahet, kas on silmarõõm või sõber. Rasmusega oli meil romanss ammu, see on ajalugu.
 
Kas sa oled leidmas uut armastust või oled otsingutel peatuse teinud?
Kui otsid, siis ei leia. Pealegi on käed-jalad tööd täis ja ma ei saagi selle pilguga ringi käia, et ma kuskil lähen ja otsin. Kui tuleb, siis tuleb. Kiiret ei ole. Kui ma näen viiekümneselt sama hea välja kui Madonna, siis võin ka kahekümnese poisi võtta. (Naerab nakatavalt.)
 
Ikkagi! Kõik otsivad, aga keegi ei leia. Kas sul on optimism olemas?
Mul on optimism põhjas. On palju sümpaatseid inimesi, aga see õige peab sisaldama midagi enamat. Ma ei käi meeleheitliku pilguga ringi. Nii ei tasu, nii ei leia. Ma ei ole masenduses. Mul on kõik veel ees. Armastus tuleb, roosid süles.