Laulja Artjom Savitski esindas legendaarsel Valgevene laulufestivali «Slavjanski bazar» (Славянский базар) raames korraldatud lauluvõistlusel ainukesena Eestit ja saavutas 11. koha. Võistlust nimetab Artjom aga isegi mini-Eurovisiooniks!

«Võistlusest võttis osa nii palju riike, et tekkis lausa sellise väiksema mastaabiga Eurovisiooni tunne,» ütleb Artjom (21), naljatledes juuli alguses toimunud lauluvõistluse üle. Kokku oli žürii hinnangul kakskümmend üks väga tugevat võistlejat ja kõik nad pärinesid erinevatest maadest – kaugeimad tulid lausa Austraaliast. Kuulsustest olid festivalil kohal ja esinemas sellised staarid nagu Kristina Orbakaitė, kes on Alla Pugatšova tütar, Dima Bilan, Larisa Dolina, kes oli ka konkursi žürii esimees, Leonid Agutin, Emmelie de Forest, kes on tänavuse Eurovisiooni võitja, ja Al Bano – mees, kes laulis koos ekskaasa Romina Poweriga kuulsaks Itaalia ilmakuulsa hiti «Felicità»!
Vitebskis, mida kutsutakse ka festivali «Slavjanski bazar» (Slaavi turg – toim.) pealinnaks, toimunud võistlusel esitasid lauljad kaks laulu – ühe oma maa autori loo, teine pidi aga olema slaavi autori kirjutatud.