Neljapäeva hommikul Ekspress Meediasse minnes olid mu ootused üsna suured. Läksin lootuses kohata huvitavaid inimesi, näha oma silmaga, kuidas uudised valmivad ja saada ülevaade mismoodi toimib üks kiirestiregeeriv meelelahutustoimetus. Samuti näha, kust ja kuidas reporterid oma infot hangivad ning kui kiiresti nad saadud vihjetele reageerivad.

Ootused vastasid täielikult tegelikkusele. Hommik algas tiiruga Ekspress Meedia toimetuses, mis andis hea ülevaate sellest, mida kärgtoimetus endast kujutab. Tiiru käigus kohtasin ma nii jutukaid ja sõbralikke kui ka töösse süvenenud ja esmapilgul pisut ülbeid inimesi. Mina olin Publiku reporter-toimetaja Marianne Ubalehe töövari ning tema kuulub kindlasti nende sõbralike töötajate hulka. Pärast tiiru toimetuses asus Marianne tööle ning mul oli võimalus algusest peale jälgida, kuidas artikkel saate "Kallis, sa oled kosunud" kohta valmis. Päeva jooksul kommentaare lugedes oli huvitav jälgida, kuidas lugejad artiklile reageerivad.

Töövarjuna kuulsin ma ka väga palju kuulujutte ja sain eesti staaride eraelu kohta nii mõndagi teada. Lisaks nägin, kuidas staaridelt info kättesaamiseks või nendega kohtumise kokkuleppimiseks piisab vaid headest tutvustest, julgusest ning ühest telefonikõnest.

Päeva tipphetkeks oli õhtune Ott Leplandi uue akustilise kontsertalbumi esitlus Clazzis. Kohale läksime me peaaegu tund enne kontserdi algust, seda aega kasutasid ajakirjanikud ja fotograafid omavahel suhtlemiseks. Kuna tavaliselt ma sellisesse seltskonda ei satu, siis oli väga huvitav kuulata, millest omavahel vesteldi. Kontsert oli imeline ja pani mu toredale päevale suurepärase punkti.

Miks Ekspress Meedia ja miks Publik? Publik on üks suurimaid ja tuntumaid seltskonnaajakirjanduse portaale Eestis ning ka peamine, mida ma ise igapäevaselt jälgin. Publik kajastab staaride igapäevaelu ja tundus väga huvitav näha, kust kogu see info pärineb ja mida selle saamiseks tehakse.

Kõige tähtsam õppetund töövarjupäeva jooksul oli see, et dokumenti tuleb endaga alati kaasas kanda! Mul oleks olnud võimalus valitsuse pressikonverentsist osa võtta, kuid kahjuks dokumendi puudumise tõttu jäi see seekord ära. Nüüdsest kannan dokumenti alati kaasas.

Varem uudiseid lugedes ei osanud ma ettegi kujutada, kui palju tööd nende artiklite taga on. Pärast päeva töövarjuna loen ma uudiseid hoopis teise pilgu ja tundega.

Mina jäin oma päevaga äärmiselt rahule ning soovitan soojalt ka järgnevatel aastatel õpilastel töövarjupäeva raames Ekspress Meediat külastada. See on väärt kogemus, mille sarnast ei tule ette just iga päev.

Jaga
Kommentaarid