Aasta parmuks valitakse rahvahääletusel inimene, kes on aasta jooksul näidanud silmapaistvaid tulemusi joomises, andnud määrava panuse asotsiaalsuse edendamiseks ning pälvinud ühiskonna teadlikumate kihtide üldise lugupidamise ja imetluse, teatas Asotsiaalministeerium Delfile.

Eesti kõige väärikamale tiitlile spurdib sel aastal 15 nominenti. Ministeeriumi hinnangul on kõige suurem šanss võita esikoht tandemil Tein ja Aru, kes tänavu aprillis pummeldasid kõrtis Võitlev Sõna. Joobnuna viskist ja riigikogulase liikmestaatusest, karjusid nad appi politseijuht Antropovit, kui jõustruktuurid üritasid härrasmehi arve mittetasumise eest korrale kutsuda.

Lisaks tunnustatud spordiarstile ja Viljandi meerile sööstab võistlustulle teinegi tugev paar — Tartu linna joomahullud vennad Uspenskid. Põhiliselt likööri ja bocki tarbivad vennad on eraldi kandideerinud tiitlile ka kõigil kolmel varasemal aaastal, kuid jäänud seni võidust napilt ilma.

Visa vastupanu osutavad selgetele liidritele kindlasti ka Peeter Võsa, Igor Gräzin ja ženšennist purju jäänud Juhan Aare, teatas Asotsiaalministeerium.

Seekord annavad võistlusele rahvusvahelise mõõtme ka lõunanaabrid Lätist ja Leedust. Lähimad velled panevad omalt poolt välja veokijuhid, kes lõunamaisele temperamendile omaselt alla kolme promilli võõramaa pinnal rooli ei istu. Suur-Leedut esindab riigi endine õhujõudude komandöri kohusetäitja Jonas Marcinkus, kes pärast Vene lennuki allakukkumist ennast ginist kindraliks jõi.

“Et soolise võrdõiguslikkuse osakond meilt tilli küljest ei hammustaks, on nominentide nimistusse lisatud ka kraanajuht Viktoria,” lisasid konkursi korraldajad. Deviisi “Per aspera ad astra” all julgelt kraanat rooliv daam ei karda ei kõrgust ega kõrget alkoholisisaldust veres.

Kõigi kandidaatidega saab lähemalt tutvuda ning nende poolt hääletada ministeeriumi koduleheküljel www.asm.ee.

Aasta Parmu konkursi võitnu saab ministeeriumi poolt rändpudeli ning kõigi maade parmude kustumatu imetluse. Lisaks lasub tal kohustus esindada Asotsiaalministeeriumi ametlikel joomingutel üle kogu maailma.

1996. aastal loodud Asotsiaaliministeerium ühendab inimesi, kes on aru saanud mitte ainult sellest, et vallavaesed ja -sandid on osa meie ühiskonnast, vaid samuti tõsiasjast, et ka toimetulevaid ühiskonnaliikmeid iseloomustab teatav asotsiaalsusosadus, alge, mida ei saa varjata pintsaklipsu ega mungarüüga.

Varasematel aastatel on aasta parmu tiitli võitnud peda lakkekrants Pavka (2002), endine linnapea Edgar (2003) ja endine valitsusjuht Juhan (2004).