Rahvamuusik Astrid Böning ja ärimees, koristustalgute «Teeme ära!» eestvedaja Rainer Nõlvak abiellusid aasta tagasi ja nüüd rajatakse ühist kodu Hiiumaa põlistammede alla.

Astrid Böning (31) ja Rainer Nõlvak (45) pidasid pulmapidu Alatskivi lossis, kus külalistele pakuti kümnekilost torti. Kuu hiljem sõitis paar pulmareisile Austraaliasse.

Kaunist sündmusest ja imelistest mesinädalatest on möödumas aasta. Nende lugu aga algas varem, ühel koristustalgute «Teeme ära!» eelkoosolekul. Pool aastat hiljem kohtusid nad uuesti, ühine lõunasöök venis viietunniseks…

Astrid ja Rainer tundsid, et on leidnud hingesugulase. Seejärel võis värskelt armunuid näha paljudel suveüritustel käest kinni päikeseloojangule vastu kõndimas. Täna on suhe jätkuvalt kuum.

Astrid, kas abielu on pakkunud üllatusi?

Aasta on möödunud põnevalt ja sellesse on mahtunud palju häid üllatusi.


Kuidas pulmareis läks?

Teostasime vana unistuse ja matkasime Austraalias. Rainer rentis ökoauto ja sellega sai ringi kruiisitud mööda Austraalia lõuna- ja idarannikut.

{poolik}
Kas Rainer vastab su ootustele?

Ma pole kunagi plusse ja miinuseid kõrvutanud ega ootusi seadnud. Olen rohkem emotsionaalne inimene kui ratsionaalne ja kaalutlev. Minu jaoks on kõige tähtsamad tunded, mis inimeste vahel on. Hoiame teineteist väga, seega on ootused täidetud.


Kas on välja kujunenud mõnus rutiin?

Rutiini meie elus veel väga ei ole, sest tegeleme mõlemad asjadega, mis on pidevas muutumises, nagu muusikaprojektid, heategevusprojektid ja muu selline. Vahel on rohkem kiire ja siis võtame jälle aega teineteise jaoks. Ise tuleb tähelepanelik olla, et ühine elu ära ei kaoks.


Kuidas on ühise kodu loomise ja lastega?

Meil on Raineriga ühine kodu hetkest, kui abiellusime, sest siis sai meist perekond ja perekonnas on kõik ühine. Päris oma kodu, mis on algusest lõpuni meie enda loodud, on praegu Hiiumaal tegemisel. Oleme rõõmsad, sest hiljuti sai kinnitatud detailplaneering ja nüüd saame kodu valmimise suunas kiiremaid samme teha.

Lapsed meeldivad meile mõlemale ja küll nad tulevad, kui on õige aeg.


Kas Rainer puhastab pidevalt maailma või püsib kodus ka?

Mõlemat. Ta püüab asju ühendada, puhastades maailma kodust Skype’i koosolekute abil. Rainer on väga suure töövõimega ja hetkel ongi talle kaks asja kõige tähtsamad. Need on meie kodu rajamine ja maailmakoristus. Mõlemat teeb ta hingega.


Mida sa mõtlesid Rainerist teie esimesel lõunasöögil?

Pärast meie esimest kohtumist läks aega pool aastat, enne kui ma Raineri kutse vastu sain võtta ja me lõunale läksime. Kuhu ta mind kutsus, jätan saladuseks ja meie mälestushetkeks, aga see oli üks ilus avalik söögikoht. Mäletan, et plaanisin minna korraks teed jooma, aga vestlus kujunes nii huvitavaks, et tunni järel möödus tund ja lõpuks kujunes meie lõuna viietunniseks. Mõtlesin, et huvitav ja ilus inimene. Tõeline džentelmen.


Kes teil kodus süüa teeb?

Mõlemad teeme. Ma armastan hommikuti kauem magada ja kui Rainer varem üleval on, siis valmistab ta meile hommikusöögi. Rainer oskab teha väga maitsvat putru. Kui mul on koolist vabad päevad, siis enamasti teen mina süüa. Kui koolitunde käin andmas ja peale pikka tööpäeva koju tulen ning Rainer on kodus olnud, siis ootab mind tihti maitsev õhtusöök. See on nii armas!


Kellelt sa oma silmad pärisid?

Silmad on isapoolsest suguvõsast. Nii palju kui võimalik, olen oma suguvõsa uurinud, ja selle tulemusena teada saanud, et mida sügavamale kaevata, seda kirjumaks ja põnevamaks see läheb. Aga see on juba pikem jutt ja üks teine teema.


Osalesid 2004. aastal ansambliga Neiokõsõ Istanbulis Eurovisioonil. Millal jälle lähed?

Kunagi ei tasu midagi välistada.


Siiski, kus sind järgmine kord laval saab näha?

Eesti Loomakaitse Seltsi suurel heategevuskontserdil «Hea lugu ja hea tegu». Olen ka kontserdi kunstiline juht. Lavale tulevad Maarja-Liis Ilus, Märt Avandi, Tõnis Mägi, Johansonid, Lenna, Liis Lemsalu, Chalice, Orelipoiss, Robirohi, Olavi Kõrre, Liisi Koikson ja bänd, Ott Lepland ja Kärdla Laulupealinna koor. Arvatavasti ka mõned üllatusesinejad!


Kas tuleb stiilne heategevuskontsert?

Kontsert tuleb kindlasti väga hea, sest kohal on väga head eesti muusikud ja kuna seltskond on mitmekesine, siis peaks seal olema muusikat peaaegu igale maitsele. Seega, minu arust päris stiilne. Esitusele tulevad lood saab teada siis, kui kontserdile tulla, need on kindlasti head. Ja tulla tasub, sest tegemist pole ju lihtsalt hea kontserdiga. Pileti ostes saab aidata loomi, kes meie abi ja tuge vajavad. Nii et ootame kõiki 4. veebruaril Nokia Kontserdimajja.


Kas teil on ka mõni koduloom?

Praegu kodulooma veel ei ole, kui ehk mõned ämblikud välja arvata. Kuna meile mõlemale koerad väga meeldivad, siis tahame kindlasti endale ühe võtta, kui päris oma kodu valmis saab. Küll aga on meil rohkelt metsloomi maatükil, kuhu maja tuleb. Tihti võib seal kohata põtru, kitsi, hirvi ja metssigu. Lisaks kõikvõimalikke põnevaid linde. Metsik Hiiumaa oma täies ilus.


Mis koera võtate?

Seda saab veel Raineriga arutada. Valikuid on mitmeid, tähtis on, et ta sobituks ka Hiiumaa loodusesse.


Kas sul oli lapsepõlves koduloom?

Jah, mulle väga meeldivad loomad ja olen alati tahtnud neid aidata. Meil on kodus olnud hamstrid, kass ja koer. Ükskord päästsin väikeste poiste käest tuvi, kellel nad kahjuks ühe jala juba niidiga katki olid murdnud. Toitsime ja jootsime teda oma aiamajakeses, kuni ta terveks sai, ja siis lasime lahti. See oli nii hea tunne, kui said aidata.