Maarja-Liisa Piirimets Ingler, kelle isa Herbert Piirimets oli pärit Tallinnast, sõnas "Ringvaates", et Avicii oli väga kena noormees: "Küllaltki tagasihoidlik ja malbe. Oma alale täielikult pühendunud. Ta oli alles house-muusika tegemisega algust teinud, kui ta minu õpilaste sekka sattus. Ta polnud veel Avicii, vaid lihtsalt Tim."

Õpetaja ei osanud ette aimata, et tema õpilasest saab ühel päeval maailmakuulus staar. "Nägin vaid seda, kui andekas ta oli. Ma ei arvanud, et ta nii kuulsaks saab. Oli palju teisigi, kes house-muusikat viljelesid. Mul polnud õrna aimugi. Nägin talenti," rääkis ta.

"Ta näitas mulle, kuidas ta oma muusikat loob. Minu tundides ta väga palju ei käinud. Küsisin tema sõpradelt, kus ta siis on, kes vastasid, et ta on Austraalias või Jaapanis ja tegeleb DJ-ndusega. Olin imestunud. Küsisin, miks ta sellega tegeleb, kui peaks käima koolis. Ma ei tea, kuidas see võimalikuks osutus," ütles Piirimets Ingler.

"Kui tuli aeg, mil pidin talle muusikas hinde panema, küsisin temalt, kas ta saaks näidata, mida täpselt teeb. Ta tõi oma varustuse kooli kaasa ja näitas, kuidas see töötas," meenutas naine. "Ta tegi seda hämmastava musikaalsuse ja talendiga. Taipasin siis, et muusika tegemiseks ei ole vaja instrumenti, piisab sellest, kui teha muusikat, mis puudutaks inimeste hinge. Ta näitas oma talenti ja musikaalsust. Andsin talle hea hinde."