“Ega see tugeva poliitiku argument pole, minna baarisaatesse,” mõistab Reformierakonna noortekogu peasekretär Paavo Pärn, et tõsielusarja “Baar” kangelase staatus lükkab mõneski kohas teesulu ette, kirjutab SL Õhtuleht.

“Baari” erootilisel meestešõul paljast rinda näidanud ja baariköögis tütarlapsega armastust nautinud Paavo vanad luukered võib kapist sõrmenipsu kiirusel välja otsida. “Tegelikult on minu vastu nii palju materjali, mida poliitilised vastased saavad hiljem “Baari” saadetest välja kaevata,” tõdeb Paavo.

Paavo kui kergelt kuulsuse saanud mehe poliitikukarjäärile võidakse hakata kaikaid kodaratesse loopima. “Et mis see tähendab, kas seda me tahamegi, et riiki valitseks inimesed, kes on saanud kuulsaks mingis telesarjas?” Paavo arvates ei sobikski baarisaate kuulsusega ministritooli jahtima hakata. Kõige siledamat teed poliitikasse näeb Paavo eraettevõtluse kaudu. “Las see “Baari” asi vaikib, tuleb end kuidagi teistmoodi üles töötada.”

Mida üks popim eesti poissmees saate juures ei arvestanud, oli inimeste pikk mälu. “Kui sa teed midagi hästi, siis see pannakse võib-olla kõrva taha. Kui sa teed midagi kehvasti, siis see talletub raudselt mällu.”

Baari-Paavo nimi on noormehele kui külge kleebitud, sellest saab ta aru isegi taksot tellides. “Taksosse istudes ütles taksojuht, et ta aimas — tellija on see Baari-Paavo,” ajab asi teda muigama. “Ma ei saa nutta, et ärge öelge mulle Baari-Paavo, ärge mõnitage mind — see ei tööta.”

Noormees mõistab, et võõra inimese ajus välgatab äratundmine just Baari-Paavo nime kuuldes. “Mingi hetk, ma loodan, see vaibub, aga kui ei vaibu, siis solvuda pole ka mõtet. Mul on stiimul sellest lahti saada.” Paavo teab, et vana kuulsust raputab maha ainult uute tegudega.

Poliitikukarjääri Paavo iga hinna eest taga ei aja, võib-olla hakkab valitsuse ustest ja akendest tugevamalt sisse pressima kümne aasta pärast. “Ehk mul tuleb mõistus pähe: perekond, kodu. Siis ainus võimalus mõjutada on ise seda asja kõrgemalt poolt vedada.”

“Ma ei suuda olla tõsine poliitikategelane, ei sobi selleks. Võin küll tõsine olla, aga ikka tuleb mõni vimka sisse.” Praegu on Paavol veel vara vaid ühte rauda taguma hakata, ta tahab muidki asju teha, näiteks verivärskes bändis Quattro lauljana oma panuse anda.

Isa suust kuuleb Paavo ainult kriitikat, mida ta peab aga puhtaks kullaks. “Head asja tuleb sealt väga harva. Ja siis on see pilguga öeldud ja mühatus juurde,” pihib noormees. “Isa jaoks oli see, et ma alguses jõin õlut, täiesti mahakandmist väärt tegu. Ta mõtles, et tühja läinud kõik kasvatus. Ta oli täiesti nördinud.”

Ema on peres tasakaalustav pool, kes pärast kriitikalainet õlale patsutab. “Ütleb, et nii hull ka pole, et tead isa küll. Muidugi tean! Kui ta ütleb üks kord tubli, siis see mõjub nii hästi, et sa unustad oma aasta vead ära,” tunnistab baarikangelane. “Kunagi isa ütles naljaga pooleks, et hoia nime kõrgel, ära nimele häbi tee.” Paavo leiab, et kui laps endale häbi teeb, näitab see inimestele vanemate antud puudulikku kasvatust.

Kuna Paavo isa Mati Pärn oli omal ajal kõva laulumees, hakkas temagi eurolaulu tegemise ajal saadet vaatama, kuigi ta seda varem polnud kaenud. “Vanemad ikka tahavad, et poeg selle ära teeks, mida nad ise pole saavutanud. Sinna ma olen ka teel.”