Modelliemand BEATRICE näeb piltidel välja nii erisugune, nagu polekski tegu sama inimesega: prillide ja põlvini kontoriseelikuga intelligentne look, mustas nahas vamp või mitmekihilises rõivastuses lapseootel haldjas.

Juhuse tahtel osutub Beatrice (34) stiili analüüsima palutud moekunstnik Tiina Talumees tema õmblejaks ja sõbrannaks. Just äsja tegi ta neljandat kuud kolmandat last ootavale Beatricele taas kaks uut rasedakleiti. Mis siis ikka, tunnebki ju sõbranna sõbranna stiili paremini.

«Beatrice miksib julgelt stiile ja värve,» alustab Tiina peamisest. «Ta paneb kokku asju, mida keegi teine ei julgeks panna. Tuntud inimestest on nii julge võib-olla veel ainult Signe Kivi.» Mõne julgustüki eest saab Beatrice Tiinalt kiita, aga paar korda pööritab moekunstnik ka kõnekalt silmi. Aga ka kõige hullumeelsemate riietumistrikkide puhul päästab Beatrice tema kaunis välimus. «Ta on nii ilus inimene, et tal on raske mööda panna.»

Beatrice stiili märksõnad on Tiina arvates naiselik ja seksikas. Modelliemandale meeldivad avarad dekolteed, seevastu jalgu eelistab ta vähemalt põlvist saadik kinni katta. «Kui hakkame talle uut kleiti tegema, siis vaidleme pikalt, kas kümme sentimeetrit üle või alla põlve.»

Tiina leiab, et Beatrice stiil on aja jooksul kõvasti muutunud. «Kui me kümme aastat tagasi tänaval teretama hakkasime, kandis ta pealaest jalatallani musta Chaneli ja kogu aeg tumedaid prille, ka ruumis sees,» meenutab Tiina. «Tal oli karm ja aukartustäratav imago, ma ei julgenud kunagi temaga juttu ajama hakata. Siis oli ta palju vambim, nüüd on muutunud pehmemaks ja helgemaks.»

Nüüd, Beatricet lähemalt tundes, arvab Tiina, et see pidev musta kandmine oli kaitsekiht: «Tegelikult on ta väga armas ja soe inimene.»

Tiinale tundub, et Beatrice välimuse suuremad muutused viimasel paaril aastal on mõjutatud osalt ka uuest abikaasast Priidust ja muidugi lapseootusest ning värskest emadusest. «Priit on hästi spirituaalne, vaba hing. Tema kõrval riietub ka Beatrice vabamalt, julgemalt. Kannab asju, mille kohta ta oleks mõni aasta tagasi võib-olla kartnud, et ei näe nendes seksikas välja.»

Kroonika vanematel piltidel on Beatrice sageli mustades nahkpükstes, mustas jakis või kampsunis. Mustas Chaneli mantlis. Mustas seelikus ja topis. Või stiilses nn väikeses mustas kleidis, värvilaiguks vaid erepunane suu. «Tol ajal läks ta kindla peale välja,» tõdeb Tiina pilte vaadates. «Neid riideid ja kaubamärke kokku pannes ei saa eksida.» Kindlasti on oma osa ka üleüldisel trendimuutusel, kuna moodi on tulnud idamaa mõjud, tikandid ja detailid.

Tiina teab, et Beatrice täiendab oma garderoobi väga läbimõeldult, eelistab kindlaid kaubamärke ja kannab oma lemmikuid kaua. Tema märksõnad on klassika ja kvaliteet, mitte odav hetkemood.

Elo Odres

elo@kroonika.ee

Beatrice Fenice-Kuusik oma stiilist:

«Minu märgid on La Perla, Prada, Chanel ja Tiina Talumees. Neid kõiki ühendab naiselikkus. La Perla avastasin aastaid tagasi Milanos modellina töötades. Sama ilusad, aga kordi odavamad kui Valentino. Ehted on mul kas Chanelilt või läti kunstniku Guntis Laudersi tehtud. Kui Guntisega 1990ndate algul tuttavaks sain, andsin kõik oma peenikesed ketid ja sõrmused talle ümbertegemiseks: mõistsin, et neid kilinaid ei hakka ma enam kunagi kandma.

Pilte vaadates üllatab, et mul on nii palju värvilisi riideid. Kui ma oma kapi lahti teen, tundub, et on ainult mustad. Mustaga on hästi lihtne. Üks kuulus moekunstnik, vist Yves Saint Laurent, on öelnud, et tõelise naise rõivastuses peab alati olema midagi musta.

Rohkem värvi on tulnud viimaste aastatega. Tundub tõesti, et minu riietumisstiil on muutunud 2000. aastast saadik. Kõige tähtsamad mõjutajad on ilmselt kooselu Priiduga ja kogemused New Yorgis, kus sain kinnitust oma maitse olemasolule. Ja loomulikult lapseootus, mis lisas romantikat.

Kannan rohkem kleite ja seelikuid kui pükse. Teksaseid on mul olnud elu jooksul vist kaks paari. Väga lühikesed seelikud mulle ei meeldi. Eelistan sukki, ja siis pole kena, kui sukapits seelikuserva alt välgub. Lemmikpikkus on natuke alla põlve.

Riietumine pole minu jaoks väga lihtne. Viimasel ajal püüan otsustada juba päev enne mingit üritust, mida sinna selga panna. Kui hakkan samal päeval mõtlema, jääb tõenäoliselt minemata. Tihti tunnen seltskonnas, et ma ei sobi sinna. Näiteks läksin pika punase La Perla kleidiga Tamula järvemuusika kontserdile. Mõtlesin, et klassikalise muusika kontsert ju. Tundsin end siis seal nagu punane vares.

Minu asjad ei kulu ära, ma kannan neid aastaid. Mul on kappides veel kandmatagi asju, mis ootavad oma aega. Nüüd on ju mood muutunud selliseks, et pole enam väga kindlaid nõudmisi. Võib kokku panna erinevaid asju. See on suurepärane.»

Fotod hires beatrice, slaidid ja fotod

Vamp-Beatrice

Päikeseprillid ja Chanel «See on see Beatrice, kellega ma tuttavaks sain ja kellele julgesin ainult tere öelda,» hüüatab Tiina Talumees. Pealaest jalatallani Chanelis ja tumedate prillidega. Viimaseid kannab Beatrice tegelikult tundlike silmade pärast.

Igapäevane look Beatrice Kroonika esimesel peol 1997. suvel. «See oli vahetult pärast Milanost tagasitulekut,» mäletab Beatrice. «Hea lihtne riietus.»

(17) Šikk must Kunagine kindla peale maitsekas Beatrice, seelik Yves Saint Laurenti näputöö.

Uus Beatrice

(bea3) Lapseootel haldjas Mitmekihiline läbikumav rõivastus annab Beatricele ebamaise välimuse. Eelmise aasta novembris tehtud pildil on naine viimast kuud rase. Roosakas kleit Tiina Talumehelt, peal roheline õhuline jakk, ümber kõhu seotud tumeroosa rätik.

(bea4) Turvavöö Raseduse ajal meeldis Beatricele rätikuid ümber paisuva kõhu siduda. Talle tundus, et nii on laps kaitstud.

(bea1) Rõõmsalt roosa Sel kevadel Tiina Talumehe tehtud kleidis. «Vahepeal oli Beatricel hirmus roosa-periood,» mäletab Tiina.

(slaid) Emand punases Ka selles kleidis on midagi nõiduslikku, aga maisemat kui kihilises haldjakostüümis. Tundub, et see sobiks astroloogiahuvilisele Beatricele avesta kalendrite uurimiseks ja tähtedelt nõu soovijate vastuvõtmiseks.

Tiina Talumehe lemmikud

(5) On või ei ole? Selline 1960ndate Jacqueline Kennedy välimus on hästi beatricelik, arvab Tiina. Põnevust tekitab küsimus, kas Romeo Gigli topi all on rinnahoidja või ei? Beatrice avaldab, et on küll, ihuvärvi ja läbipaistev.

(3) Intelligentne look Kui Beatrice paneb prillid ette, juuksed kinni ja lihtsa põlvini seeliku selga, võivad kõik naistippjuhid tema väljanägemist kadestada. See on ka Beatrice enda üks lemmikpilte.

(2) Trendikas katsetus siin saab Beatrice eri stiilide segamise eest kiita. Rahvalik üleõlapaun koos pika õhtukleidiga pidavat olema moe viimane sõna. Kleit on La Perla, millega Beatrice on muuhulgas käinud Tamula järvemuusika kontserdil. Kott on Itaaliast ostetud käsitöö.

Garderoobi alustalad

(18) Chanel Beatrice ei käi kunagi niisama poodides vaatamas, vaid ostab ainult kindlaid, kalleid ja kvaliteetseid kaubamärke. Näiteks see Chaneli jakk-kleit on käigus juba pea kümme aastat. Pildil on näha ka Beatrice teised suured lemmikud, Gucci püütoninahast saapad. Jakk-kleidi all kannab ärinaine La Perla hõbedast toppi ja suvalist seelikut, mis jätavad mulje, nagu oleks tegu kleidiga.

(10) Ajatu kvaliteet Pruun Chaneli nahkjakk ja Beatricele nii iseloomulik raske ehe Guntis Laudersilt.

(chkleit) Seksikalt stiilne Tuleb tõdeda, et Chanel on Beatrice lemmik. Seekord napi joonega suvekleit.

(19) Prada Selle mantli ostis Beatrice New Yorgist. Pildil tuleb ta moeshow’lt ja on seetõttu tugevalt meigitud, tavaliselt värvib Beatrice vaid huuli.

(7) Moschino Helesinine kleit erineb Beatrice tavalisest tugevast ja tumedast värvivalikust. «Mul on sellel pildid kingad jalas!» hõiskab kaunitar, kel on tegelikult tohutul hulgal kingi. Aga ta ei viitsi neid kaasa tassida ja vahetada.

Natuke norimist

(15) Suviselt talvine Või vastupidi? Kuigi Tiina Talumees on sõbranna katsetustega juba harjunud, viibutab ta mõne asja puhul siiski näppu. Suvine kombineekleit paksu kampsiku peal ei lähe mitte.

(13) Kummaline kooslus Sellised kingad käivad viigipükste juurde, teatab Tiina. Chaneli teksakleit on mini mitte armastavale Beatricele ebamugava pikkusega: oleks nagu kleit, aga ei ole ka. Tahaks midagi alla panna, aga mida?

(14) Beib tänavalt Siiski eelistab Tiina iga kell pöörast riietega eksperimenteerivat Beatricet sellele isikupäratule beibele La Perla kleidikeses. Pilt on tehtud 1996. aasta suvel esimese loo juurde, mis Kroonikas Beatricest ilmus.

(11) Mini-miniseelik See on üks kahest korrast, kui kaamera on tabanud Beatricet minis. Tiina tunnustab sõbrannat julguse eest nii lühikese seeliku juurde nii madalat kontsa kanda. Beatrice peab seda mustvalget La Perla seelikut niivõrd kauniks, et see ületab aeg-ajalt isegi tema vastumeelsuse mini suhtes.