"Ostsin eelmisel päeval Bresti sadamamarketist kummist plätud. Värvilised, Bob Marley pildiga. Panin hommikul esimest korda jalga ja juba vähem kui 5 minuti pärast võttis meri ühe ära," pajatab Marko Matvere Ilmareisi blogis.

"Vihaga virutasin teise ka lainetesse – söö raisk, et see kumm sulle kurku kinni jääks! Natuke hiljem loputasin ahtritrepil kohvikannu ja juba limpsas, saadan, jalgade järgi. Püksid märjad. Korraga, kella ühe paiku, märkan lainete vahel kahte halli kumerust. Vaalad. 2 volaskit, ca 7m pikka. Jookseme kõik rabinal, ülepeakaela kaamerate järgi. Tulemused on kahjuks üsna kesised. Üks ujub küll tüürpoordi juurde ja umbes meetrisügavuses näeme tema valget magu mille ta millegipärast ülespidi on keeranud, korraks näitavad ennast veel 50 m kaugusel, kuid siis on nad ka läinud. Lohutuseks näidatakse hiljem kahel korral delfiine."

Hetkel viibivad maailmarändurid Portugalis, kuhu jäädakse ilmselt mitmeks päevaks. "Hommik on jahe. Kohe kui päike välja tuleb hakkab aga kütma. Eesti suvi," kirjeldab Matvere olukorda.