Briti uus suursaadik Peter Carter ootab pikisilmi, mil ta silmatera, tütar Elizabeth pikemaks Eestisse saabub. Seni sisustab mees verivärskes Pirita-Kose villas jõudetunde, ehitades tervesse ühte tuppa mänguraudteed.

Lõunasöök välisministriga venib arvatust pikemaks, sestap jõuab majahärra Peter Carter (52) koju väikese hilinemisega. Suursaadiku residentsi palgaline perenaine pakub niikaua Kroonika Kodu-erist saabunud külalistele kohvi ja äsja ahjust tulnud saiakesi.
Juba üle aasta elab suursaadik kaunis juugendvillas Pirita ürgoru kaldal, kust naudib päikeseloojanguid ning vaadet jõesängile ja kloostrile. Krunt kuulub Maarjamaa tuntud ehitusärimehele, kuid häärber ise on hiljuti valminud ekstra brittide jaoks ja seda kroonib kuninglik veinikelder.  
Tabasalust koliti residents ära, kuna see jäi kesklinnast kaugele. Pirita-Kose on asukohana mugav ja sõit mööda mereäärset teed jätab väliskülalistele Eestist ja Tallinnast igati tegusa ja kaasaegse mulje. Uute kõrghoonetega rikastuv kilukarbisiluett tiivustab usku Eesti edu müüti. Iseäranis, kui hoida pilku päikeselõõsas kumaval linnal. Sealt jõuab kodurahusse tagasi ka diplomaat Carter, näol muhe naeratus.
Pikemalt loe kevadisest Kroonika kodu-erist...