Downing Streeti strateegiaüksuse raportist selgub, et britid joovad tegelikult vähem kui enamik nende naabreist Euroopa mandril, aga nad joovad palju korraga.

“Suurbritannias moodustavad joomapeod meeste puhul 40 ja naistel 22 protsenti kõigist alkoholi tarvitamise juhtudest,” seisab raportis, millega teavitatakse valitsust joomarlusprobleemist.

Eeltoodud tulemusega on britid suurimad pummeldajad Euroopas. Neile järgnevad Rootsi ja Taani, seejärel Saksamaa, Itaalia ja Prantsusmaa, kus kogu tarvitatavast alkoholist juuakse pidudel ära alla 15 protsendi.

Raportis nenditakse, et britid joovad keskeltläbi vähem kui enamik naaberriikide elanikke, jäädes maha nii prantslastest, sakslastest, hispaanlastest kui hollandlastest. Kõige suurema koguse alkoholi kummutavad hinge alla Luksemburgi elanikud, neile järgnevad iirlased ja portugallased.

Strateegiaüksus aga hoiatab, et kui mujal Euroopas on viimasel ajal hakatud jooma vähem, siis Suurbritannias on tendents vastupidine.

Eriti murettekitav on asjaolu, et alla 16-aastased Briti lapsed joovad kaks korda rohkem kui nende eakaaslased kümne aasta eest. Viimase 15 aastaga on kasvanud ka naiste alkoholilembus.

Valitsusminister Hazel Blears tõdes uurimistulemusi kommenteerides, et britid peava õppima tsiviliseeritumalt õhtut veetma.