Dion on kahtlemata äärmiselt tugev naine, sest raskuste kiuste on ta alati suutnud edasi rühkida ja enda karjääriga tegeleda. Naine on Las Vegases tänaseks andnud juba kaugelt üle 1000 kontserdi, kuid allpool toome välja mõned väga keerulised hetked armastatud lauljanna elust.

Elu armastuse kaotus

Celine Dioni abikaasa ja mänedžer vandus kõrivähile alla 2016. aasta jaanuaris, mees oli 73-aastane. Dion ja Angeli kohtusid, kui esimene oli vaid 12-aastane. Celine saatis Renele ühe laulu, mille ta oli koos oma ema ja vennaga kirjutanud. Dion meenutas, et Angeli hakkas tema lauluhäält kuuldes nutma.

Pärast aastaid koos töötamist arenesid nende tunded edasi, paar hakkas kohtingutel käima siis, kui Celine oli 19-aastane. Nad abiellusid 1994. aastal Montrealis toimunud suurejoonelisel pulmapeol, mida isegi televisioon üle kandis. Samas kirikus peeti paarkümmend aastat hiljem ka Angeli matused.

Pärast enda armastatud abikaasa surma puhkes Dion temast rääkides tihti nutma. "Ta on alati minuga koos laval olnud," ütles naine enda esimesel avalikul kontserdil pärast abikaasa surma. "Mitte miski ei muuda seda!" Paaril on kolm poega: Rene-Charles ning kaksikud Nelson ja Eddy.

Järgmine tragöödia

Kohutava kokkusattumusena suri vaid kaks päeva pärast Dioni abikaasa lahkumist naise vend Daniel Dion. 59-aastasele mehele said saatuslikuks aju-, kõri- ja keelevähi poolt tekitatud komplikatsioonid.

Celine käis Danieli mälestusteenistusel vaid päev pärast enda abikaasa matuseid. Venna matustele naine minna ei suutnud. Venna ja abikaasa kaotamine samal ajal oli naisele raske löök, kuid õnneks suutis ta sellega rahu teha.

"Rene saatis mu venda, nii oligi ideaalne," rääkis Celine 2016. aastal. "Rene võttis ta enda tiiva alla ja ütles, et "ära muretse, küll ma tema eest hoolitsen"".

Tragöödia seoses õega

Vaid kaheksa kuud pärast Celine Dioni armastatud abikaasa ja venna lahkumist suri naise õemees, temale sai samuti saatuslikuks vähk, mis oli "ajanud siirded kopsudesse, ajju ja luudesse".

Kuid see ei olnud ainuke kaotus, mida ta koos õega on pidanud jagama. 1993. aastal suri Dioni õe tütar, kes oli vaid 16-aastane.

"Ma hoidsin teda oma käte vahel ja laulsin õrnalt tema kõrva, äkitselt ta sulges oma silmad," meenutas Dion õetütre surma. "Ma vaatasin oma emale otsa, ta masseeris tüdruku jalgu, kuna vereringe ei töötanud enam hästi. "Okei, nüüd see juhtub," ütlesin talle. Üks pisar voolas alla mööda Karine põske ja läinud ta oligi."

Aastakümneid kestnud terviseprobleemid

Rene Angeli tervis oli olnud vilets juba pea 20 aastat. Mehel leiti kasvaja lümfides 1999. aastal. Oma karjääris edu tipul olnud Dion jättis muusikaga mõneks ajaks hüvasti ja asus enda abikaasa eest hoolitsema. Pärast pikka ja rasket kiiritusravi õnnestus Angelil 2000. aastal vähist võitu saada.

Järgmine võitlus ootas meest ees 2013. aastal, kui tal diagnoositi kõrivähk. Meest opereeriti ja arstid ootasid täielikku tervenemist. 2014. aasta augustis kinnitas paar, et haigus on tagasi tulnud. Celine Dion jättis taas enda muusikakarjääri tahaplaanile ja asus enda abikaasa eest hoolitsema.

Vanema kaotus ei ole kunagi kerge

Celine Dioni isa suri 2003. aastal, mees oli 80-aastane ja ta lahkus pärast pikka võitlust raske haigusega. 2004. aastal kinnitas Dion, et tema isal oli samuti vähk. "On väga raske kaotada enda vanem. Isegi kui sa tead, et nad on minemas, sa ei saa tegelikult selleks mitte kunagi valmis olla."

Kanada telesaatejuht Micel Jasmin sõnas meediale, et Celine’i isa oli oma tütre ande suur austaja. Dion esines isa mälestuseks ka viimase matustel.

Dion ei olnud pärit jõukast perekonnast

Praegu on Celine Dion üks kõige edukamaid ja jõukamaid artiste maailmas, kuid tema lapsepõlv möödus üsna tagasihoidlikes tingimustes. Celine oli kõige noorem laps perekonnas, tal oli 13 venda ja õde. Nad elasid väikses majas, kus ruumiga oli kitsas. Samuti ei olnud kiita perekonna majanduslik seis.

"Mu ema oli väga nutikas, ta pani padja sahtlisse ja sellest sai voodi beebile," meenutas Dion 2012. aastal antud intervjuus. Hoolimata tagasihoidlikust majast ja olukorrast meenutab Dion oma lapsepõlve alati suure heldimusega. "Meil oli turvaline ja meie eest hoolitseti. Kolmekesi või isegi neljakesi ühes voodis magamine oli meie jaoks täiesti normaalne. Me ei olnud vaesed, kuid raha ei olnud meil kunagi. Ma ei tea, kas see on arusaadav. Meie eest hoolitseti ja meid armastati. Mis muud meil ikka vaja oli?"

Pikk tee emaduseni

Kogu abielu jooksul üritas paar lapsi saada, kuid see oli nende jaoks väga keeruline. Celine ja Rene pidid läbima viljakusravi, et lapsi saada. Üks kõige raskemaid hetki saabus nende jaoks 2009. aastal, kui Celine’i rasedus katkes. Vaatamata traagilisele sündmusele säilitas Dion endiselt enda positiivsuse. "See on elu," ütles ta kuu pärast raseduse katkemist Oprah Winfreyle antud intervjuus. "Paljud inimesed peavad selle läbi elama. Me üritasime last saada neli korda. Me üritame edasi!"

Lõpuks soosis saatus paari, 2010. aastal teatasid nad, et Celine ootab kaksikuid. Nelson ja Eddy Angeli sündisid 23. oktoobril 2010. aastal.

Dion jäi enda häälest ilma

2012. aasta veebruaris oli Dion sunnitud tühistama mitme kuu ulatuses kontserte, kuna viirus oli tema häälepaeltele kahju teinud. Naine pidi pea kaks kuud enda häält puhkama, aktiivse kontserttegevusega jätkas ta alles suvel.

Celine sõnas aga, et mõte enda häälest ilma jääda ei hirmuta teda väga. "Ma ei ole enda häälepaeltest sõltuv. Ma ei ole laulmisest ja edust sõltuv. Ärge saage minust valesti aru, ma armastan seda mida ma teen. Aga ma ei hoia sellest kinni. Kui sul on lapsed, siis sa oled juba palju saavutanud."

Selline mõtteviis on hea, sest Dionil oli taas probleeme tervisega selle aasta alguses. Naise keskkõrvas olnud haigus hoidis teda jälle pea kuu aega lavalt eemal. "Õnn ei ole mulle viimasel ajal just naeratanud. Ma vabandan kõigi ees, kes planeerisid reisida Las Vegasesse mind kuulama. Ma tean, et te olete pettunud ja mul on kahju," kirjutas naine aasta alguses Facebooki.