1991. aastal tappis Charlize'i ema oma abikaasa enese ning oma tütre kaitseks. Lõuna-Aafrika päritolu näitlejanna isa oli alkohoolik, ning ähvardas tol saatuslikul õhtul nii oma abikaasat kui nende 15-aastast tütart Charlize'i. Peale seda kui mees näitlejanna ema ründas, lasi viimane ta maha.

"Ma teesklesin, et midagi sellist pole kunagi juhtunud. Ma ei rääkinud sellest kellelegi. Ütlesin, et isa suri autoõnnetuses kui keegi minult tema kohta päris. Kes tahaks rääkida millestki sellisest, mis meie peres juhtus? Mitte keegi," avaldas Theron intervjuus.

Näitlejanna pelgas ka inimeste reaktsioone ning ta ei tahtnud, et teda koheldaks nagu ohvrit: "Võitlesin selle tundega aastaid ning alles 20ndate lõpus, 30ndate alguses leppisin isa surmaga. Veel raskem oli mul tegelikult toime tulla sellega, et kasvasin alkohoolikuga."

"Ärkasin igal hommikul teadmatuses, mis täna juhtuda võib. Ma ei teadnud kunagi, milliseks mu päev kujuneb. See sõltus alati isast ja sellest, kas ta jõi või mitte."

Kõige suurem tugi on Charlize'il olnud alati tema ema, keda ta enese suurimaks inspiratsiooniallikaks peab: "Ta ei lasknud mul end kunagi läbi alkohoolikust isa määratleda. Ema ütles, et mul kaks võimalust, kas uppuda või ujuda."