Oktoobris Tallinnas Nokia Kontserdimajas tuuri «From Paris with love» raames esinev maailma edukaim pianist Richard Clayderman (57), keda Nancy Reagan on kunagi nimetanud romantika printsiks, mängib kontsertidel vaid Steinway klaveritel – ainult Eestis on ta nõus mängima Estonia klaveril. Austusest siinsete maailmatasemel pillimeistrite vastu!

Pill peab olema kontserdipaigas häälestatud kontserdipäeva hommikul. Enne heliproovi puhastab maestro isiklikult klaveri ja pärast ei tohi seda mitte keegi puudutada!

Rohkem kui 90 miljonit albumit müünud Clayderman harjutab senini iga päev 6 tundi ja seda ka tuuril olles. Korraldaja peab tagama maestrole klaveriga hotellitoa ning rentima väikese klaveri ka lava taha riietusruumi. Sinna küsib artist vaid Eviani vett, puuvilju ja teed. Clayderman eelistab õhtust süüa üksinda oma hotellitoas.

Clayderman on nõus Eestisse lendama vaid lennufirmadega SAS ja KLM, maad mööda reisimiseks tuleb korraldajal talle tagada luksuslik väikebuss või kaks sedaani.

Clayderman, kes 30aastase karjääri jooksul võitnud üle 340 kuld- ja plaatinaplaati ning saanud üle 50 000 lillekimbu, on oma elu lõbusates faktides kokku liitnud: Ta on sõitnud rohkem kui 30 000 erinevas autos, elanud 5000 eri hotellis, reisinud 70 korda ümber maailma, mänginud enam kui 4000 klaveril ja kinkinud 3000 roosi.