Kuigi eurobändiga Suntribe ühinenud mulatitar DAANA OTS käib alles 10. klassis, pole talle võõras kas või ööklubis laua peal tantsimine.

Meelelahutusmaailm on karm. Eurolaulu «Let’s Get Loud» looja Sven Lõhmus ei tee saladust, et kutsus Daana (17) viimasel hetkel enne video salvestamist punti tema nahavärvi, tantsu- ja alles siis lauluoskuse pärast — sest Eurovisioonil on vaja ennekõike punkte püüda! Daana on ju nagu päriselu Pipi Pikksukk, kelle isa on kaugel Kurrunurruvutimaal... Tema praegu Kongos elav isa ja ema, kes töötab Saue linnavalitsuses, tutvusid Moskva ülikoolis.

Daana pidi kohe järgmiseks päevaks otsustama, kas astub eurorongile ja teeb show’ kaasa või mitte. Tüdruk tunnistab, et nõusolek lõi ta elu pisut sassi, kuid loodab, et ehk pakub see talle tulevikus uusi šansse. Sest tähelepanupuudust tõmmu tüdruk ei põe. Eesti Modelliagentuuri egiidi all on ta esinenud Eesti disainerite Vassilissa, Tanel Veenre, Aldo Järvsoo ja Liisi Eesmaa show’des. Viimase suurema töö tegi Otsa-koolis viiulit õppiv Daana Kristiine keskuse kevadhooaja plakati tarvis.

Kuidas Sven Lõhmuse pakkumine su elu sassi lõi?
Mis nüüd sassi, aga lihtsalt... Suht kiiresti tuleb siin ju tegutseda, pidin juba järgmisel päeval ära otsustama, mis saab. Ja kuna otsustasin, et ok, see tuleb mulle kasuks, siis olin nõus. Olin varem rääkinud tuttavatega, kes tegelevad muusikaga, et võiks kas või pulli pärast Eurovisioonist osa võtta. Aga minu meelest ei ole see üldse tõsiseltvõetav üritus. Võtan seda kui võimalust.

Mitte kui sülle kukkunud õnne?

Jah. Sest see ei ole minu eesmärk — eurovisioonistaariks saada. Või et tahan hullult välja paista. Ma paistan niigi välja — siin Eestis juba oma välimusega. Ja tegelen ka modellindusega. Aeg-ajalt ikka kusagile lehte satun.

 

Sa õpid viiulit, aga euroliin läheb ju teise kanti?

Aga see ongi see, et ma ei tea, kas ma tulevikus hakkan kuskil orkestris mängima või soolokarjääri tegema. Viiulimäng on raske ala. Seda peab väga tõsiselt võtma, et kellekski saada. Tegelikult huvitavad mind rohkem jazz, bossanoova ja alternatiivmuusika. Kes teab, millega tulevikus tegelema hakkan. Eurolaul võib viia uute huvitavate asjadeni. Eks see ole pärast näha. Usun, et ma olen sobiv inimene. Kui on vaja möllu teha, võin teha küll.

 

Kuidas suhtud sellesse, et valiku taga oli sinu nahavärv?

Eks see olegi praegu see, ilma kahtluseta. Minu arust pole see probleem. Muidugi pean ma viisi ja olen kunagi laulnud, aga arvan, et laulmine ei saa küll tulevikus minu erialaks. Eurolaulus laulan ma ka ju refrääni, mingit sooloosa mul pole. See on rohkem ikka välimus, miks mind kutsuti... Aga ma ei ole solvunud, kui vaja, teen show’d.

 

Sulasid bändi väga hästi sisse. Oli sul varem nende tüdrukutega mingi kokkupuude?

Võib-olla ainult Rebekkaga, sest me käime samas koolis. Aga ma lihtsalt teadsin, et on olemas selline tüdruk nagu Rebekka, kes laulab vingelt. Teisi kohtasin esimest korda ülemöödunud kolmapäeval.

 

Kas olete niisama ka ühiselt aega viitnud, kellegi pool koos istunud?

Me oleme enamiku ajast suhteliselt ninapidi koos olnud. Aga me ei ole käinud kusagil väljas teed joomas ja maailmaasju arutamas. Suhtleme muidugi palju ja juba hakkab vaikselt pilt tekkima, kes on kes.

 

Kuidas bändikaaslasi iseloomustaksid?

Jaanika on hästi tore, pisike... Kõik on väga abivalmid ja... ma ei tea, kas ma oskakski kõigi kohta midagi öelda. Me kõik oleme täiesti erinevad tüübid.

 

Kuidas õpetajad sinu tähelendu tervitasid?

Ei tea, kas see nüüd suur tähelend on, aga mõni tuli ja küsis kohe, mis värk on? Samas on ju tore, kui sinu tegemiste vastu huvi tuntakse.

 

Nad ikka toetavad sind?

Jaa. Nad saavad aru, et see on kogemus, ja nagu Rebekka ütles: meie kool ju kasvatab staare. Neil on kindlasti hea meel meie üle.

 

Kuidas su poiss sellesse suhtus?

Tema arvab, et see tuleb mulle kindlasti kasuks. Ja kui ma mõtlesingi, et ei tea, kas ikka minna, utsitas tema just takka, et sellist võimalust ei saa kasutamata jätta. Kui mingit jama tuleb, näiteks koolis või kellega tahes, siis ta aitab...

 

Ta käib ka ise veel koolis?

Jah, lõpetab Rocca al Mares keskkooli. Eelmisel aastal oli temast ka juttu, ta võitis ühe konkursi, oli Simpeli superstaar. (Lasse Uustalu võttis pikalt Simpeli kõnekaarti reklaaminud Piret Aava modellitöö üle — toim.)

 

Kuidas juhtus, et kaks nii kena inimest kokku said?

Ma ei tea… ju siis jumal tahtis nii! (Naerab.) Me kohtusime Niguliste kiriku juures tänaval, samas ma ei ole usklik...

 

Mõnel nädalavahetusel, peo käigus?

Jah. Tänaseks oleme juba aasta aega koos olnud.

 

Elate koos?

Võib-olla saab kunagi koos ka elatud...

 

On ema sind manitsenud: vaata ette, et karussell üle pea ei hakka käima!?

Ema pole eriline manitseja, ta teab, et ma pole mingi staaritseja, ja nii lihtsalt see üle pea käimine ka ei juhtu. (Muigab) Ajakirjanike eest on ta mind küll hoiatanud, et igasugust jama ei maksa rääkida.

 

Ütlesid, et oled valmis mölluks. Loed end keskmisest temperamentsemaks natuuriks?

No kui on tõsine tahtmine ja tuju, et läheb peoks — muidugi panen täiega. See on ka suhteline. Kui on põhjust rõõmustada või midagi tähistada, siis võin mõjuda küll keskmisest temperamentsemana — ja ega ma Eurovisioonile ka magama ei tulnud. Aga üldiselt ei peeta mind selliseks hulluks pidutsejaks, küll aga sõprade hulgas, siis panen ma kõvasti pidu.

 

Oled laudadel tantsinud?

Mmm, ei mäleta.

 

Aga mõne seiga võid ehk tuua?

Seiku on palju, näiteks käime sõbrannadega hääletamas. Mulle annab hääletamine sellise teatud vabadustunde: lähen sinna, kuhu tahan, ja teen seda, mida tahan! See on väga fun ja me oleme selle käigus väga paljude põnevate inimestega tuttavaks saanud. Hääletamisega on seotud päris palju huvitavaid asju...

 

Meenuta mõnd seiklust?

Käisime sõbrannadega aasta tagasi märtsis ühel peol Viljandis. Hääletasime sinna, pidu oli ära, kõik oli väga tore. Oli juba öö ja mõtlesime, et lähme siis häälega tagasi ka. Aga Viljandist oli suht raske autot leida, öö oli samuti juba hommikusse tiksumas... Ja meil ei olnudki muud varianti kui minna Hansapanga kontorisse, mis oli 24 tundi lahti. Inimesed tulid hommikul sinna raha võtma, aga meie magasime nagu asotsiaalid!

Teie laulu refrään kõlab: «Let’s get loud!» Oled sa ka ise häälekas enese eest võitleja?

Kui pean vajalikuks suud lahti teha, siis teen seda. Moeshow’del tuleb endale vahel mingi roll välja mõelda, olla näiteks metsik tšikk — siis jah. Aga muidu, eks pidudel saab ikka ka... Tuleb meelde, muidugi olen laudadel tantsinud: Hollywoodis, Club Privés...

 

Vanust ei ole sinu käest küsitud?

Muidugi on, ma olen ka ukse taha jäänud. Kui küsitakse dokumenti, mis ma teha saan! Aga kui turva vaatab näo järgi, siis ma olen ikka peole pääsenud.

 

Millised on sinu unistused?

Elada elu võimalikult huvitavalt.

 

Mis on hea elu?

Peamine, et hing on rahul, siis on kõik ok. Lihtsalt olla õnnelik ja teha seda, mis meeldib.