Meelelahutusärimees Sten-Erik Jantsoni armastatu Daana Suun hoidis Las Vegases Eesti lippu kõrgel! Daana osales paari nädala eest sealsel jooksumaratonil „Rock 'n' Roll Las Vegas Marathon & 1/2 Marathon", kus võitis 38 000 osavõtja seas 42,2-kilomeetrisel distantsil naiste arvestuses 6. koha! Üldarvestuses jäi Daana 61.kohale.

Maratoni lõi ajaga 2.21.47 kinni Inglismaa jooksja Andrew Lemoncello, naiste võiduaeg oli 3.08.18, Daana oma 3.17.55.
„Rada oli äärmiselt keerukas, oli palju kurve ja tõususid, vihma sadas tugevalt ja tuul puhus," meenutab Daana. „Lisaks kõigele tekkisid enne veel terviseprobleemid, kõhuvalu. Aeg oli esimese maratoni kohta väidetavalt väga hea, ise ma tulemusega sada protsenti rahule ei jäänud, kuna tean, et oleksin suutnud palju paremini." Küll aga lõi Daana oma isa, tuntud lauamängude meistersportlase Mati Suuni poolt kunagi joostud aja 3.40.00.
Daana on pikamaajooksuga tegelenud veidi alla poolteise aasta. Alustas ta täpselt nädal pärast enda ja Sten-Eriku poja sündi. Enne seda ei olnud ta kunagi jooksnud pikemaid distantse – kooli ajal maksimaalselt 3 kilomeetrit. Aladest eelistas ta ka pigem lauamänge, nagu kabe, male, lauatennis ja koroona.
„Praeguseks treenin viis-kuus korda nädalas, parimatel nädalatel jooksen kuni 130km. Septembri keskpaigani koostasin treeningkava ise, septembri keskpaigast on mulle neid koostanud minu endine klassivend ja hea sõber Bert Tippi. Areng on olnud märgatav. Maratoniks tegi Bert spetsiaalse kava, mis oli keerukam ja pikemate distantsidega. Pikim neist oli 31.kilomteeriga treeningpäev."
Muide, Daana pälvis stardis palju tähelepanu, kuna kandis Eesti kirjaga ja Eesti lipu värvides riideid. Ka tema sokke ehtisid Eesti lipud – need osutusid isegi omaette pildistamisobjektiks!

Jaga
Kommentaarid