Sünged pilved Michael Jacksoni kolme lapse pea kohal on hajumas. Kahe vanema lapse, Prince Michael I (12) ja Parise (11) bioloogiline ema Debbie Rowe (50) leppis nende vanaema Katherine Jacksoniga (79) kokku, et lapsed võivad kasvada Katherine\'i hoole all, nagu soovis oma testamendis Michael...

 
kuid nende vanaisal Joe Jacksonil ei tohi nende kasvatamisel sõnaõigust olla. Debbie ei taha Joe'd laste ligi lasta, sest Michael pihtis kunagi, et isa on teda ja ta õde La Toyat kuritarvitanud.
Kokkuleppe järgi hakkab Debbie lastega regulaarselt kohtuma. «Debbie ei tahtnud mitte mingil juhul, et neid lapsi hakkaks kasvatama Joe. Ta ei soovinud sundida neid läbi elama seda, mida Michael läbi elas,» räägib üks asjassepühendatu. «Kui nad koos olid, pihtis Michael, kui väga ta Joe'd vihkab. Ka Katherine teab, et lastele on parem, kui nad väljaspool kohut kokku lepivad.»
2007. aastal väitis Michael, et isa peksis teda lapsena. «Mu isal oli proovides alati rihm kaasas, ma ei tohtinud eksida. Proovides ma siiski peksa ei saanud - see juhtus alles pärast proove.»
Praegu on lapsed Jacksonite perekodus Encinos, kus neile antakse isa surmast ülesaamiseks igakülgset abi. Joe Jacksonit tasub neist tõesti eemal hoida - juba arutas ta Ameerika televisioonis, kui toredad esinejad võiksid saada Parisest ja Prince Michael II-st (kuid üllataval kombel mitte Prince Michael I-st).
 

Michael Jacksoni lapsed: viisakad, arukad, head
Michael Jacksoni mälestusteenistusel kohtus maailm esimest korda tema lastega ning lasi end pisarateni liigutada tema 11aastase tütre Parise spontaansest järelehüüdest.
Suurema osa elust on Paris, tema 12aastane vend Prince Michael I ja 7aastane vend Prince Michael II elanud varjatult, kandes isa soovil avalikkuse ees enamasti maske. Nüüd räägivad perekonnatuttavad, et Jacksoni lapsed on viisakad, arukad, head ja eluga hästi kohanenud. Prince Michael I on peresõbra Gotham Chopra sõnul energiline ja lõbus laps. Paris on mehe arvates väga mõtlik, väga hooliv, väga tundlik ning Prince Michael I väga Michaeli moodi.
Los Angelese loomaaia esindaja teatas juba 2007. aastal ajakirjas People: «Mind hämmastas, kui viisakad, kenad ja normaalsed nad on.» Jacksoni kauaaegne ihukaitsja kinnitas seda: «Nad on väga viisakad ja arukad.»
Hoolimata pöörasest kuulsusest oli Jackson oma lastele hea ja armastav isa. «Paaril korral tõi ta oma lapsed tööle kaasa,» räägib tantsija Christopher Grant. «Selle järgi, kuidas nad teda vaatasid, võis järeldada, et nad jumaldavad oma isa.»
Jacksoni endise esindaja Raymone Baini sõnul olid nad popkuninga prioriteet.
Laste tuleviku pärast pole Chopra arvates vaja muretseda. «Jacksonid on jõud ühendanud ja tõesti armastavad neid lapsi,» ütleb ta. «Onulapsed ja kutsikad on täies hoos ning lapsed naudivad seda väga. Ükskõik, mida avalikkus Michael Jacksonist ka ei arvanud, lapsed on ja jäävad tema suurimaks pärandiks.»