"Meid röövitakse!"

Maestro Eri Klasi tütar Diana kandideerib märtsikuus Keskerakonna ridades Tartus. "Kui oleks minu võimuses, siis ma tooksin tagasi normaalse haigusraha. Vähemalt selle, et inimesed saavad haiguslehel olles oma palga ulatuses raha."

Klas ütleb, et inimesed ei julge tänapäeval enam haiged olla, sest nii võib jääda tööl halba valgusesse. "Nõnda käiakse haigetena tööl, nakatakse teisi ja enda tervis aina nõrgeneb. See on nagu nõiaring. Eestlane peab ka surnult tööle tulema."

Klas meenutab, et oli hiljuti haiguslehel ja kui ta terveks saades oma pangakontot nägi, pidi ta minestama. "Mind tabas šokk! Ainuüksi üks ravimileht maksis 280 krooni ... Mujal maailmas saavad haiged inimesed riigilt toetust, meid röövitakse!"

Viib töö koju kaasa

"Eesti on tervete inimeste riik," ironiseerib Klas, kellele inimesed oma rasket saatust kurdavad.

Tallinna Laste Turvakeskuses töötav Diana kuuleb nukraid lugusid ja ütleb, et viib need jutud tihti koju kaasa. "Räägin neid lugusid oma emaga. Ma tean, et õigem oleks need juhtumid tööle jätta, aga ma olen liiga emotsionaalne," ohkab Klas.

Turvakeskuses puutub Diana kokku ka rahahädas naistega ja Klas leiab, et 19,18 EURO`i (300 krooni) on emadele äärmiselt väike toetus.

"See summa on naeruväärne! Lastetoetus peaks algama tuhandest kroonist," pahandab Klas.

"Pensionidest pole mõtet üldse rääkida. Mujal maailmas algab inimese elu siis, kui ta pensionile jääb. Pensionärid reisivad ja tunnevad elust rõõmu. Meil algavad näguripäevad."

Diana Klas, kes on Tartus kasvanud, ütleb, et kavatseb riigikogusse pääsedes tartlaste huvide eest kirglikult seista.