Kui mõne aja eest oli Facebookis püstitus ``Kas see kurk kogub rohkem hääli kui Edgar Savisaar?``, siis nüüd on käsil uus ettevõtmine. 6. märtsil ajavahemikus kell 9-12 plaanitakse Edgar lihtsalt Kuu peale saata.

"Ammu käib hala, et Eestil pole visiooni, pole suuri eesmärke. Aga palun - teeme Eestist kosmoseriigi! Tõravere tegelased kalkuleerivad trajektoori välja, Ergma konsulteerib, kuidas Ameerikas need asjad käisid. Sponsorite leidmisega ei tohiks ka probleemi olla, Vene raudteel on parasjagu 1.5 miljonit eurot üle. Ka lennumasin peaks kusagil ETV rekvisiitide laos veel alles olema," seisab üleskutses.

"Usun, et kõik koos suudame. See oleks rahvuslik suu...rsündmus, Matvere ja Tätte reis kahvatuks selle kõrval. Lauluväljakule koguneks paarsada tuhat inimest ärasaatmisele. Heinz Valk ütleb "ükskord me sõidame niikuinii", Priimägi tõmbab tikust süütenöörile tuld ja ilge vihinaga kihutab kogu kaadervärk," arutletakse selle ümber, kuidas asi välja võiks näha.

"Ühtlasi laheneks probleem, et meil on liiga vähe riigipühi - saaksime seda tähistada Tallinna vabastamise aastapäevana. Ühe vabaduse väljaku kella paneks seisma raketi stardi ajaga. Teise posti otsas olev kell hakkakas aega lugema sealt edasi. Kõik kesknoored saaksid reisisaatjatena tööd."

Ürituse eestvedaja/idee autor Paul Pihlak rõhutab, et tegu on siiski naljaga. "Huvitav on jälgida, kuidas inimesed sellele reageerivad. Praeguseks hetkeks on seal like´imisi rohkem kui üksikkandidaatidel kokku," räägib ta Kroonika Online´ile.

Mis saab aga siis, kui 6. märtsil tõepoolest laulukaare alune rahvast täis on ja suursündmuse tunnistajaks olla ihkavad? "Eks see on iga inimese huumoritaju küsimus. Minul ühegi poliitiku vastu viha pole ja Kuule kedagi päriselt saatma ei hakata. Tegu on pigem verbaalse vigurdamisega."

17. veebruari seisuga on end üritusele osalema registreerunud 3863 inimest.