Vanaaastaõhtul muutus endisele Tallinna linnapeakandidaadile Eerik-Niiles Krossile (46) kuuluv Kõue mõis justkui Stanley Kubricku filmi «Eyes Wide Shut» (Silmad pärani kinni) balliruumiks, kus viidi läbi ekstravagantne ja rituaalne eelmäng seksuaalsete ihade paljastumiseks...

Tallinna linnavolikogu liikme Erik-Niiles Krossi ja tema abikaasa, ameeriklannast kunstniku Mary Jordani (44) maskipeost räägitakse tõesti veel nädalaid hiljemgi. Abikaasade mõisas peeti maha sedavõrd kirev pidu, kus osa külalisi polnud üldse oma kostüümi pärast pead vaevanud... Siiski kandsid nii soliidsetes ülikondades kui ka lihtsalt aadama- ja eevakostüümides külalised kirevaid maske. See kõik meenutas ühe külalise sõnul mainitud Kubricku filmi üht stseeni, kus arsti rollis Tom Cruise, kes on pärast oma abikaasa (Nicole Kidman) uskumatute seksuaalsete ihade ilmsikstuleku järel sukeldunud isegi erootilistesse seiklustesse, satub ühele äärmiselt erootilisele maskiballile.
«Enam erootilisemaks ei saa minna,» kirjeldas ka üks Kõue mõisas pidutsenud härra. Teine jättis minemata, sest pilet sellele valitud seltskonnaga üritusele maksis 200 eurot!
Eerik-Niiles Kross ütleb, et pidu oli siiski tema abikaasa Mary produktsioon ja soovitab lisaküsimuste korral talle helistada. Mary Jordan jääb paraku tabamatuks, kuid... vaba maa, vabad inimesed!