Mallukas tegi täna ka blogipostituse, kus tõdes, et tegu oli tema poolt väga mõtlematu teoga. "Ma ilmselgelt olen sunnitud endale puude välja kirjutama. Reaalselt ma mõtlesin, et küsivad paar sotikest," sõnas Mallukas Facebooki postitatud emotsionaalses videos.

Seejärel avaldas ta täpsed summad, mida ta väljaandele tasuma peab. Kahjunõue Mallukale saamata jäänud tulu eest on 5320 eurot ja samuti peab blogija tasuma õigusabikulud summas 1104 eurot. Nõude täitmise tähtaeg on 2. veebruar ja kui Mallukas selleks ajaks summat ei tasu, pöördutakse tema vastu kohtusse.

Mallukas tunnistas, et rääkis ka tuttava juristiga, kelle sõnul on Maalehel õigus talt raha välja nõuda. "Neil on õigus, ma rikkusingi tegelikult seadust. Ma rikkusin autoriõigusi!"

Maalehe peatoimetaja Andres Eilart sõnab, et asja viis nii kaugele blogija jäik suhtumine ja Maalehele otsese varalise kahju tekitamine.

"Võtsime blogipidajaga korduvalt ühendust õigusrikkumise osas nii telefonitsi kui ka meili teel ning palusime, et ta viivitamatult autoriõiguste rikkumise lõpetaks, kuid kahjuks oli suhtumine jäik ja jätkati Maalehele kuuluva materjali levitamist ilma loata."

"Vaidlust ei ole selles, et blogipidaja reprodutseeris 04.01.2018 Ekspress Meediale (Maaleht) kuuluvaid teoseid vähemalt 17 korral, tegemist on materjalide mitmekordse kooskõlastamata kasutamisega. Nõue kätkeb endas Ekspress Meedia AS üldtingimuste rikkumist ning Maalehe väljaandjale tekitatud otsest varalist kahju, arvestades, et materjali ühekordne kooskõlastamata kasutamine on 200 eurot ning korduv loata kasutamine 320 eurot," kommenteeris olukorda Maalehe peatoimetaja.

Tähetark Igor Mangi horoskoop on Maalehe aasta kõige nõutum lugu, tänavu oli seda sisaldava lehe tiraaž lausa 102 000 eksemplari.

Eilart rõhutas veel, et Mallukas teenib oma blogiga raha: "See on puhas äri tal!"