1.Sulev Nõmmik - Kärna Ärni ("Kunst nõuab ohvreid")
Ernst Kern ehk Kärna Ärni oli Harry Abeli loodud tegelaskuju, keda Nõmmik kehastas esmakordselt 29. septembril 1974 raadioloos "Kunst nõuab ohvreid". Eesti Raadios oli Nõmmiku Ärni omaette nähtus ning teda võis pidada eestlaste Švejkiks.
2.Urmas Kibuspuu ja Jüri Krjukov - Jaan Tatikas ja Saalomon Vesipruul ("Kuulsuse narrid")
Aastal 1982. Eduard Bornhöhe satiirilise jutustuse ainetel valminud telelavastuses mängitud karakterid kujunesid naljameeste paari üheks tuntuimaks.
3. Egon Nuter ja Andrus Vaarik - Lennart Meri ja Ivan Orav ("Meri ja Orav")
Andrus Kivirähki komöödialavastusest väljakujunenud ikoonilised Meri ja Orav on rahvast naerutanud nii teatrilavadel, teleekraanil, kui ka raadiosagedustel. Nii mitmeid kordi kehastatud karakerid on aja jooksul vaat, et perfektseks lihvitud.
4. Jan Uuspõld ja Dan Põldroos - Rullnokad Pets ja Aiku, Uno Nisu, Inspektor Kukeke, Zorro jpt ("Wremja")
Huumorisaatega "Wremja" alustati aastal 2001, sarja eekäijaks oli aastatel 1998-2000 Kanal 2 eetris jooksnud "Wigla Show". "Wremja" jätkas "Sipelga 14" nime all aastal 2007, kui paraku lahkus Dan Põldroos sama aasta kevadel siit ilmast.
5. Hannes Võrno, Tarmo Leinatamm ja Peeter Oja - Kivipallur Jürto, Potsataja ja Gena, Alev Störm jpt ("Kreisi raadio")
1993. aastal loodud Eesti komöödiarühmitus, mis kujunes välja Kuku Raadio meelelahutussaatest ja kolis hiljem Eesti Televisiooni. Iseloomuliku absurdihuumori ja sagedase hea maitse piiri ületamisega sündinud šketsid püsisid telekraanil aastani 2007. Aastal 2008. esindas trio Eestit Eurovisiooni lauluvõistluse poolfinaalis palaga "Leto Svet", kuid finaali nad ei pääsenud.
6. Madis Milling ja Henrik Normann - Valdur ja Maie ("Vanad ja kobedad")
Kuigi "Vanasid ja kobedaid" olid Normann ja Milling juba raadios teinud, algas Maie ja Valduri menulugu aastal 2000, kui ühes vanas Tallinna majas elav abielupaar ETV ekraanile ilmus. Komöödiaseriaali vändati ETV ekraanil kaks hooaega ning aastal 2007 kolis sari oma viimase hooaega TV3 vaatajate silme ette. Aastal 2003 hüppasid Maie ja Valdur ka eraldiseisva filmiga "Vanad ja kobedad saavad jalad alla" kinoekraanile.
7. Eino Baskin - "Meelejahutaja"
Baskini panus Eesti komöödiamaastikule on üks suurimaid, kuid üheks menukaimaks võiks nimetada pikaaegse raadioprogrammi "Meelejahutaja" tootmise aastal 1973, mis tõi raadioeetrisse tuhatkond saadet puhast huumorikulda.

Nõmmik, Kibuspuu ja Krjukov on siit ilmast juba lahkunud. Ka meid viimasel poolsajandil naerutanud naljameeste põlvkond on väärikasse vanaduspõlve jõudmas, Andrus Vaarik sai kevadel 57. aastaseks ning Egon Nutteril paistab 60. juubel. Samuti on aeg meilt ära võtnud Dan Põldroosi ning Eino Baskini, kuid kes võiks eesti rahvale komejandiga rõõmu pakkuda järgmine poolsajand?

Viimastel aastatel on teleekraanidele ja teatrilavadele kerkinud värskeid nägusid. Sketšisaatega "Tujurikkuja" on tuhandete eestlase südamed võitnud Ott Sepp ja Märt Avandi, saatejuhina on välkkiiret huumorit pakkunud Henrik Kalmet ning kunagise Normani&Millingu leivanumbris - tuntud inimeste parodeerimises - on annet näidanud Märt Pius.