Eile, 19. veebruaril toimus Tallinnas Bacardi Legacy kokteilivõistluse Baltimaade finaal, mille võitjateks pärjati baarmenid Regeri Zoo Eestist, Juris Ķēniņš Lätist ja Algirdas Mulevicius Leedust, kes kõik pääsevad edasi maikuus toimuvale Bacardi Legacy maailmameistrivõistluste lõppfinaali Austraaliasse. Žürii eriotsusel valiti tänu Baltimaade võistlejate kõrgele tasemele ühe võitja asemel kolm lõppfinaali pääsejat.

„Muidugi tahtsin väga võita, kuid pääs lõppfinaali tuli ikkagi suure üllatusena. Mulle väga meeldib mõte, et just minust võiks saada uus Bacardi pärandi kandja, mida Bacardi Legacy võistlus tegelikult osalejatele võimaldab. Minu kokteili „Neli aastaaega“ mõte on kasutada võimalikult palju naturaalseid, otse allikast pärinevaid maitseid, nagu ingverijuur, laim ja värske astelpajumahl. Inspiratsiooni kokteili loomiseks sain Eesti neljast võrratust ja eriilmelisest aastaajast. Igat aastaaega esindab joogis mingi kindel koostisosa, näiteks seostub ingver mulle talvega, astelpaju sügisega. Samas on see kokteil loodud sobimaks iga aastaaja ja ilmaga,“ ütles Bacardi Legacy kokteilivõistluse Baltimaade finaali Eesti võitja, baarmen Regeri Zoo Tartu Meat Market Cocktail Bar’ist.

„Viimati käisin Baltimaade baarmeneid hindamas kolm aastat tagasi. Kohe jäi silma, et siinne kokteilikultuur on vahepealse ajaga tohutult edasi arenenud ja seetõttu oli ka žüriil tõeliselt raske oma otsust langetada. Kõik võistlejad valmistasid oma kokteile suure kirega ning nende esitlusi oli huvitav jälgida. Eestist pääses edasi Regeri Zoo oma kokteiliga „Four Seasons“, kuna see üllatas meid oma koostisosade valiku ning uskumatult hea ja oskuslikult tasakaalustatud maitsega, mis mõjus lausa eksootilisena. Regeri joogi puhul töötas väga hästi just astelpajumahla ja rummi koos kasutamine, mida saatis hoolikalt läbimõeldud lugu ning köitev esitlus,“ ütles žüriiliige, Bacardi Brand Ambassador Richard Hunt.

Regeri Zoo võidukokteili „Four Seasons“ retsept koos valmistamisõpetusega:
•  4cl Bacardi Gold rumm
•  2cl värske astelpaju mahl
•  2cl sidrunheina siirup
•  1cl värske laimimahl
•  2 tk sidrunikoort
•  tükeldatud ingveri juur

Pane šeikerisse jää ja lisa koostisained. Šeikida hoolikalt ja kurnata jook eeljahutatud serveerimisklaasi. Kaunistada kuivatatud greibiviilu, astelpaju seemnete ja sidrunikoore ribadega.

Bacardi Legacy maailmameistrivõistluste peaauhinnaks on reisid erialaseks täiendamiseks, mille jooksul õpitakse tundma maailmakuulsate baaride edulugusid ja kogemusi ning kohtutakse kogemuste vahetamiseks tipp-baarmenitega üle maailma.

Bacardi korraldab maailmameistrivõistlusi (Bacardi Legacy Global Cocktail Competition) alates 2008. aastast, Austraalias toimuvas finaalis osaleb tänavu ligi 30 andekat baarmeni üle maailma. Nii Balti riikide kohalikud võistlused kui ka Tallinnas toimunud Baltimaade finaali korraldas Bacardi ametlik maaletooja AS Liviko.

Eelmisel aastal jõudis Eesti Baarmenite Assotsiatsiooni Koolituskeskuse juht Angelika Larkina enda loodud kokteiliga „Under the Clouds“ („Pilvede all“) Bacardi Legacy maailmameistrivõistluste finaalis kaheksa parema hulka.

Jaga
Kommentaarid