“Ega ma end solistiks nii väga nimetagi. Naljakas, aga kirjutasin laule rohkem oma lõbuks, teadmisega, et ega ma kontserte andma hakka. Kuid nüüd on nii juhtunud, ja just see aasta on olnud eriti kiire,” räägib Urbsalu intervjuus SL Õhtulehele.

Läinud suvel jõudis üks Urbsalu laul, “Touch Me”, Ameerikas kogumikplaadile kuulsate lauljate kõrvale. “Näiteks Janet Jacksoni suur hitt “Don`t Stop” oli plaadil minu laulu kõrval,” märgib eksmiss.

Esimesed korralikud videodki on valmis vändatud, need võeti üles Miamis. “Siin on videote tegemiseks ilusad kohad. New Yorgis tegin video kuulsa Vene lavastaja Gera Gerassimoviga. Ja eelmisel nädalal käisin Itaalias, sest üks minu laul “I`m On My Way”, mis sattus sealsele kogumikule “Top Radio 6”, sai kuldseks. Hästi hakkas just hiljuti minema.”

Urbsalu tunnistab, et siis, kui ta hakkas kuus aastat tagasi esimesi laule inglise keeles kirjutama ja lindistama, polnud ta mitte keegi. “Nüüd, kuna on rohkem tehtut ette näidata ja inimesed võtavad sind tõsiselt, vaatavad ka produtsendid, et ahhaa, olgu peale. Minu plaadil on kõikide laulude produtsendid nomineeritud või võitnud Grammy. Samas pean ütlema, et minuga töötades pühendavad nad mulle vaevalt et sama palju aega kui Justin Timberlake`ile, Missy Elliott`ile või Celine Dionile, kellega nad koostööd on teinud. Kuid seegi aitab raadiojaamade huvi võita. Oled nagu orav rattas — selleks, et edasi püüda, peab olema midagi head ette näidata, aga et näidata, peab see olemas olema.”

Eksmissi peamine sissetulek ongi kunsti tegemise peale läinud. “See on eluviis, mille olen valinud. Selle asemel, et maksta mõne väga kalli rõiva eest, maksan parema meelega stuudioaja või video eest. Sellistele produtsentidele aga, kellega praegu töötan, ma maksta ei jõuakski. Ma ei maksagi neile, kui neil tekib auk aega, siis teevad ära. Sellepärast see kõik nii kaua aega võtabki, kuid lõpptulemus on ju hea. Augustis näiteks laulsin Ecuadoris hästi suurel üritusel, Maailma Modelli valimisel. Tuhat inimest oli saalis ja ülekande tegid nii Fashion Television, mida isegi Eestis näeb, ja Univision, mida vaatab kümneid miljoneid inimesi.”

Eksmissi püüdlusi toetab eelkõige tema uus itaallasest kavaler, kes on hariduselt jurist, aga töötab telefonikompaniis. “Kui aus olla, töötab Luca lihtsalt sellepärast, et mees peab raha teenima. Samas on ta äärmiselt erudeeritud, kunstis ja kirjanduses täiesti kodus. Õpin temalt tohutult, ka tema tuttavatel on kunstigaleriid ja kirjastused… Selliste inimestega koos viibida on väga huvitav,” räägib Urbsalu.

Ta ütleb, et Luca on ainus mees ta elus, kes pole teda mitte ainult aidanud ja karjääri tagant lükanud, vaid ta ei lase tal end selles suhtes ka lõdvaks lasta. “Ütleb, et kui olen otsustanud midagi teha, siis tehku ma seda korralikult, pühendugu. Vahel saab ta mu peale isegi kurjaks, kui ma piisavalt ei püüa. Esimene mees, kes ei taha oma isiklike huvidega minu soove ja unistusi maha matta. Enamik mehi, vähemalt minu elus, on tahtnud minu unistusi kõrvale lükata ja olnud huvitatud vaid sellest, et oleksin lihtsalt nende kõrval. Luca on huvitaval kombel täiesti haruldane inimene, keda huvitab, et anne raisku ei läheks.”

Urbsalu kinnitab, et tema elu ja karjäär teisel pool maakera ei sega teda osa võtmast Eesti Eurolaulu konkursist. “Teen omalt poolt kõik, justkui elaksin Eestis. See, kas ma elan siin või seal, ei loe ju. Olen finaali pääsemise üle väga õnnelik, lihtsalt vedas, et Maarja-Liis võttis endale konkursil osalemisest vaheaja. Tegelikult olen Eestis kartnud midagi teha, sest muusikategemise ja lauljate tase on ju väga kõrge ning kõik on väga kriitilised. Ma ei tea, kas mu laulud on Eesti või Euroopa tasemel, seda on raske endal hinnata.”