«Pean ausalt tunnistama, et ma väga palju Eestist ei arvanud, aga olen siin oldud lühikese ajaga täiesti teisele arusaamisele jõudnud,» ütleb tippmodell, näitleja ja disainer Elizabeth Hurley.

Eelmise neljapäeva pärastlõunal maandus Tallinna Lennujaamas Pariisist startinud lennuk, millelt astusid maha Elizabeth Hurley (47) ja tema kallim, Austraalia kriketiäss Shane Warne (42). Staarid sõidutati musta Jeepiga Hotell Telegraafi, kust nad pärast kerget värskendamist suundusid Tallinna Hipodroomile, et elada kaasa kriketivõistlusele.

Õhtu veetsid Elizabeth ja Shane restorani Number 9 väliterrassil.

«Ma armastan seda kohta! Eesti on tõeliselt tore!» kiitis Elizabeth seal šampanjapokaali kokku lüües.

Shane on Austraalias superstaar, keda saadab ihukaitsjate armee. Elizabeth sai kuulsaks modelli, näitleja ja Hugh Granti tüdruksõbrana. Liz ja Shane kohtusid 2010. aasta lõpus. Nende armulugu kruvis kiirelt tuurid üles ja peagi lahutas Liz rikkast India tekstiiliärimehest Arun Nayarist.

Liz ja Shane kihlusid läinud aasta detsembri lõpus. Nad kasvatavad nelja last, kellest kolm on Shane’i ja üks Elizabethi.

Tallinna Hipodroom pole Hurley ja Warne’i masti külaliste võõrustamiseks kõige esinduslikum paik… Shane, sotsiaalvõrgustiku Twitter suur sõber, postitas hipodroomilt iroonilise kommentaari: «Interesting background at the cricket.... No it's not Black Caviar.» (Huvitav keskkond kriketimänguks… Musta kalamarja siin küll ei ole.)

Kui tihti te satute nii tillukesse kohta nagu Eesti?

Shane: Mitte just väga sageli. Eestile kõige lähem koht, kus ma olen käinud, on ilmselt Peterburi. Aga teil siin tundub olevat väga vahva.

Liz: Selle lühikese aja jooksul, mis me siin oleme olnud, on kõik väga sõbralikud ja soojad olnud.

Shane: Ma olen väga liigutatud, kui tõsiseltvõetavalt Eestis kriketit mängitakse.

Liz, sul oli just sünnipäev. Palju õnne!

Liz: Oi, ma tänan! Mu sünnipäev oli tõesti alles neli päeva tagasi. Me olime Shane’iga romantilisel puhkusel Pariisis – see oli imetore!

Shane: Meil oli väga romantiline reis. Ma ei olnud seal käinud 24 aastat, nii et nüüd nautisin neid paari päeva täiel rinnal.

{poolik}

Kuidas te sünnipäeva tähistasite?

Liz: Otsustasime sel aastal, et suurt pidu ei pea. Olime kahekesi, tegime romantikat ja nautisime Pariisi.

Shane: Me olime teel Tallinna, ja otsustasime, et miks mitte enne Pariisist läbi põigata ja Lizi sünnipäeva seal tähistada.

Shane, sa oled legendaarne kriketimängija. Praegu pead pensionipõlve?

Shane: Ametlikult on see tõesti nii. Aga ma olen juba viiel korral pensionile jäänud…

Tore on ringi reisida ja näha teiste riikide kriketimängijate mänge. Mul on hea meel, et firma 888 Pokker toel saab sellistes väikestes riikides nagu Eesti heal tasemel kriketit mängida. Ma loodan, et siit sirguvad tõelised kriketiässad.

Liz, millega sina praegu tegeled?

Minu kõige olulisem roll on olla ema, aga ka muud tööd jätkub mul küllaga. Kuna on suvi, siis tegelen aktiivselt omanimelise bikiinibrändi reklaamimisega, samuti olen jätkuvalt kosmeetikafirma Estée Lauder reklaaminägu.

Mida te Eestist varem teadsite?

Shane: Me Liziga uurisime Eesti kohta Internetist. Teil on väga huvitav ajalugu. Näiteks see, kuidas te oma iseseisvuse välja võitlesite. Kahjuks ei saa me seekord siia kauaks jääda. Aga loodetavasti saame tulla tagasi ja põhjalikumalt ringi vaadata.

Liz: Ma mõtlesin alguses, et me satume idabloki riiki, kus valdav enamik inimesi räägib vene keeles. Pean ausalt tunnistama, et ma väga palju Eestist ei arvanud, aga olen siin oldud lühikese ajaga täiesti teisele arusaamisele jõudnud.

Mulle väga meeldib siin, kõik on nii sõbralikud, räägivad inglise keeles. Vanalinn, kus me ööbime, on lihtsalt oivaline. Kahjuks ei oska ma midagi öelda keskmiste eesti meeste kohta, aga seda võin küll kinnitada, et teie kriketimehed on väga kuumad tüübid. Siia peab kindlasti tagasi tulema!

Mis mulje jättis teile kriketivõistluse toimumiskoht?

Shane: Tuleb tunnistada, et ma pole varem näinud, et hobused kappavad ümber kriketiväljaku. Tegelikult, Austraalias oli analoogne väljak, aga 80ndatel aastatel. Väga huvitav on igatahes. Ma nägin teel lennujaamast hotelli väga huvitavaid hooneid. Teie ajalugu tundub olevat rikkalik. Kõik on väga ilus.

Shane, sa oled austraallane, ja Liz, sina oled britt. Kuidas te end kahe riigi vahel jagate?

Liz: Praegu elame Inglismaal farmis, kus mul on 400 hektarit maad. Kasvatame loomi ja orgaanilisi juurvilju. Elu raskeim osa on panna omavahel toimima meie töögraafikud ja nelja lapse graafikud.

Shane: Seda kõike on päris raske koordineerida, mõnikord kulub graafikute koostamiseks tunde.

Kas te teete ka ise aiatöid?

Shane: Meie jalutame koertega, see meeldib meile.

Te reisite vahetpidamata. Kui palju saate kodus olla?

Liz: Püüame kodus olla nii palju kui üldse võimalik. Me armastame oma kodu.

Kuidas te ennast vormis hoiate?

Shane: Me teeme kogu aeg trenni, vahel koos, vahel eraldi.

Milline on teie tavaline päevakava?

Liz: Oleneb sellest, kas me teeme tööd või saame puhata.

Shane: Me reisime sageli, korraldame koostööd sponsoritega… Meil mõlemal on oma rõivabrändid. Meile meeldib isekeskis ideid vahetada ja uusi asju välja mõelda, meil on parim partnerlus.

Liz: Kui meil on vaba aeg, siis naudime koduriietes ringikäimist ja koertega jalutamist.

Ja kasvatate lapsi…

Shane: Me armastame lapsevanema ametit, saame oma teadmisi lastele edasi anda ja nendega pidevalt tegeleda.

Liz: Mida iganes me teeme, küpsetame kooki, või loeme raamatuid või jalutame – meil on alati lõbus.

Shane: Mul on hea meel, et oleme saanud oma perekonnad ühendada.

Shane, sul oli ulaka poisi kuulsus, aga nüüd oled sa suhtes ega saa enam nii vabalt ringi lasta. Sellest on kahju, sest Eestis oleks tore sõpradega öö-ellu sukelduda.

Tõesti? Ma millegipärast usun sind!

Millal võib te pulmi oodata?

Shane: Me oleme seda arutanud, aga kindlat kuupäeva pole paika pannud. Sellest hoolimata ootame oma pulmapäeva põnevusega.

Kas see saab teoks Inglismaal või Austraalias?

Liz: Me oleme kaalunud mõlemat varianti. Minu sõbrad on Inglismaal, Shane’i omad Austraalias. Tegelikult on meil sõpru igal pool maailmas. Pulmade korraldamine on keeruline, aga me ei muretse liiga palju.

Shane: Päeva lõpuks on oluline see, mis on meie vahel – et me saame seda teha nii, nagu tahame teha, ja et meiega oleksid meie lapsed ja pereliikmed.